Swish i Kollektomat
Hem Nyheter Swish i Kollektomat

Swish i Kollektomat

Publicerat av: Redaktionen

I slutet av november finns bankernas betaltjänst Swish även i Kollektomater. Nu står det klart att tjänsten även integreras som ett komplement till kortbetalningar.

Swish har blivit en av de mest spridda betalningsmetoderna privatpersoner emellan i Sverige.

Siffror från Dagens Industri visar att svenskarna swishade för hela 4 miljarder kronor bara i augusti månad, och att halva befolkningen, 51 procent av svenskarna, regelbundet använder tjänsten.

hkhcbv62ut7kd9vjyvvxBetalkort har längre dominerat betalningar på internet och i obemannade lösningar. Men nu står det klart att Swish även kommer att integreras som ett av betalalternativen i Kollektomater. Det bekräftar Folke Straube, Kollektomats vd och grundare.

  • -För Kollektomat är Swish ett naturligt komplement till betalkort, säger Folke Straube, VD på svenska Kollektomat. I takt med att Swish blivit allt vanligare har kyrkorna frågat efter det alternativet.

I klartext betyder det att Swish kommer finnas med som betalningsalternativ i Kollektomater, jämte alternativen för kortbetalningar.

  • -Det är en smart tjänst och den är väldigt enkel att använda, säger Folke Straube.

Till skillnad från kortföretagen, som tar betalt i form av en viss procentsats per transaktion, tar Swish en fast kostnad per köp av de e-handlare som använder tjänsten. Vilket troligen kommer att pressa ned kostnaderna för kortbetalningar.

Vid Swish-betalningar kommer Kollektomaten att på samma sätt som kortbetalningar skriva ut ett särskilt gåvokvitto som givaren kan lägga i kyrkans kollekthåv.

Kollektomat finns idag i drygt fyrahundra kyrkor över hela landet. I allt från Uppsala domkyrka till små landsortsförsamlingar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>