VM-truppen i hoppning uttagen
Hem Livstil Sveriges VM-truppen i hoppning uttagen

Sveriges VM-truppen i hoppning uttagen

Publicerat av: Redaktionen

Förbundskapten Henrik Ankarcrona har bestämt sig.

Under lördagen i Falsterbo presenterades de fem ekipage som utgör Sveriges VM-trupp i hoppning.

Efter förra sommarens OS-guld i Tokyo kommer Sverige som favoriter till VM i Herning, Danmark, 6-14 augusti. Nu står det också klart att guldekipagen får en ny chans att jaga medaljer.

Peder Fredricson på H&M All In, Malin Baryard Johnsson på H&M Indiana och Henrik von Eckermann på King Edward är alla VM-klara. Det är också Jens Fredricson på Markan Cosmopolit och Rolf-Göran Bengtsson på Ermindo W.

VM-truppen i hoppning uttagen

Sveriges VM-trupp i hoppning 2022. Fr v Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Rolf-Göran Bengtsson, Jens Fredricson och Malin Baryard Johnsson. Foto: Roland Thunholm

– Det här är den trupp som jag tror kommer att prestera bäst på VM. Det är en oerhört stark trupp med mycket erfarenhet och hästar som visat fin form hela våren och sommaren, säger Henrik Ankarcrona.

På VM utgörs lagen av fyra ryttare och en reserv. De tre bästa resultaten räknas.
– Vi åker som en trupp med fem ekipage. Vem som är reserv eller inte bestämmer vi närmare mästerskapet, säger Ankarcrona.

Svensk hoppning har två lagsilver genom VM-historien. I spanska Jerez 2002 och senast VM reds i Tryon, USA, 2018. Då vann amerikanarna på hemmaplan efter omhoppning mot Sverige. Det svenska OS-guldet förra året var en skön revansch, då det var just USA som besegrades i en ny omhoppningsduell. Betyder det att den svenska silvertrenden vänt?
– Vi har visat att vi kan vara bäst i världen. Det är klart att vi vill vinna, säger Henrik Ankarcrona.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>