Sveriges första neobank P.F.C. får finansiering för fortsatt tillväxt

Det svenska fintech-bolaget P.F.C, som hjälper människor att få bättre koll på sin personliga ekonomi, har nyligen fått 50 miljoner kronor i finansiering från Nordea.

Sveriges första neobank P.F.C. får finansiering för fortsatt tillväxt 1
Medgrundare och CTO Kevin Albrecht, grundare och VD Eli Daniel Keren, medgrundare och CFO Stefan Salomonsson

– Det finns utrymme på marknaden för techföretag som bygger personaliserade finansiella tjänster. Vi erbjuder våra kunder en personlig, transparent och enkel bankupplevelse, säger Eli Daniel Keren, grundare och VD för P.F.C.

– Teknologi kan inte längre sätta gränser för människors förmåga att hantera sin personliga ekonomi. Vi utvecklar produkten i hög takt och bygger personaliserade tjänster, och vi når unga människor med höga förväntningar på design och användarupplevelse, säger Eli Daniel Keren.

– Vi är glada över att ha P.F.C. i vår portfölj eftersom de tillhandahåller en personlig digital lösning för kunderna. Vi ser investeringen som en utmärkt möjlighet för oss att stödja P.F.C. i sin tillväxt, säger Ewan Macleod, Chief Digital Officer på Nordea.

P.F.C. lanserades i slutet av 2018 och byggdes på mindre än ett år. Tjänsten är för närvarande tillgänglig för svenska användare, men företaget har nordiska ambitioner på kort sikt. På lång sikt avser P.F.C. att komma in på strategiska europeiska marknader.

P.F.C. är en personlig ekonomiapp och ett kostnadsfritt P.F.C. Mastercard. P.F.C. är Sveriges första neobank och har som mål att nå 100 000 användare före årsskiftet.

P.F.C. erbjuder för närvarande flera funktioner, såsom budget, automatisk kategorisering och utgiftskategorisering. Användare kan frysa, tina upp och beställa ett nytt kort direkt i P.F.C:s app och får en pushnotis efter varje köp som innehåller användarens saldo. På liknande sätt kan användarna ändra PIN-kod och chatta med kundtjänst direkt i appen. Användare sätter in pengar på sina kort direkt med hjälp av Swish. P.F.C. riktar sig också till resenärer och gör inte valutapåslag på köp utomlands. Uttag är kostnadsfria upp till 3000kr/månad.

I dagarna släppte P.F.C. en helt ny funktion som gör det möjligt för vänner och partners att dela köp och lösa skulder sinsemellan. P.F.C. kommer också att utveckla personliga spar- och kreditprodukter med transparent prissättning.

P.F.C. grundades 2012 under namnet Betalo och är ett reglerat betalningsinstitut under Finansinspektionens tillsyn. P.F.C. har nästan 40 medarbetare med omfattande teknik-, produkt- och varumärkesexpertis.