Svenska Moonlighting Industries tar in kapital
Hem Nyheter Svenska Moonlighting Industries tar in kapital

Svenska Moonlighting Industries tar in kapital

Publicerat av: Redaktionen

Ash Pournourni bland investerarna.

Svenska Moonlighting Industries ligger bakom en AI-baserad avståndsmätare, Moon Smart Focus, som utvecklats för TV- och filmbranschen.

Företagets produkter är idag med både på svenska filmproduktioner och i internationella storproduktioner. Nu tar de in 10 miljoner kronor i en kapitalrunda där bland annat Ash Pournouri och Harald Hamrell (regissör bakom bl a Fröken Frimans krig, Vår tid är nu, Äkta människor med flera) investerar.

Pengarna går till framställning av en pre-release serie av Moon Smart Focus, samt för att inleda internationell etablering.

Svenska Moonlighting Industries tar in kapital

Moonlighting Industries VD Mathias Farnebo

— Vi har under 2021 med stor framgång medverkat i sex större TV- och filmproduktioner i Skandinavien, och vi har förmånen av att ha Sveriges bästa B-fotografer ”Focus Pullers” engagerade i vår produktutveckling. Under våren har Moon Smart Focus använts under 70 dagar vid inspelningen av Lars von Triers tredje säsong av TV-Serien “Riket – The Exodus”. Och vi förbereder oss nu för vår första Hollywoodproduktion. Vi tar en produktion i taget och bygger nätverk av partners och rental houses, säger Moonlighting Industries VD Mathias Farnebo.

Moon Smart Focus assisterar A-fotografer (Director of Photography) och B-fotografer (Focus Pullers) så att de kan ställa in skärpan på professionella filmkameror snabbare och med större precision genom att få pålitlig avståndsdata till alla skådespelare i realtid. Det finns betydande fördelar för hela filmproduktionen. Skådespelarna kan röra sig mer improviserat och det blir färre tekniska omtagningar och andra tidskrävande procedurer som stoppar upp det konstnärliga flödet.

– Filmproduktioner blir allt mer komplexa och tidspressade, och filmmakarna letar alltid efter lösningar för att öka ”production value”. Regissören vill ofta frigöra mer tid till skådespeleri och vill ta bort allt som begränsar inlevelse och skaparglädje. Jag har stöttat denna idé från dag ett, och det är fantastisk kul att Moon Smart Focus nu är ute på riktigt fina produktioner, säger Harald Hamrell, regissör för bland annat tv-serien Vår tid är nu.

Några av de nyckelmedarbetare och affärsänglar som är involverade i Moonlighting Industries är Harald Hamrell, Catron Design, Vincero Invest, Eldergrounds, Ash Pournouri på Icon Image, Daniel Somos på Mean Reversion, Niclas Molinder och Fredric Öjebrandt på & Flow Venture Studio. Bland kunderna finns Skandinaviens ledande uthyrare Ljud & Bildmedia, Dagsljus Film Equipment, RedRedrental, OLGA AS och The Camera Division i Los Angeles.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>