Succé för Skövde Investment Day

I slutet av februari anordnades för första gången Skövde Investment Day i Gothia Science Park.

Succé för Skövde Investment Day 1
Petri Ahonen, Senior Business Developer och ansvarig för dagen, hälsade välkomna till den första upplagan av Skövde Investment Day

Det var något av en succé, då minst fem av de tolv bolagen skapade stort intresse hos investerarna. Fokus för dagen var intressanta startups, innovativa affärsidéer, kapital och investeringar.

Syftet med Skövde Investment Day är att visa upp den startup-scen som finns i Skövde. Teamen i startup-företagen ska också få uppmärksamhet från marknaden kring sin produkt eller tjänst och hitta möjliga investerare. Under dagen presenterade tolv av de mest lovande startup-företagen från Västra Götaland sin affärsidé för potentiella investerare och affärsänglar.

Robert Roos från Iodesk var en av deltagarna. Han var positiv till innehållet under dagen och resultatet.

– Till skillnad från många andra liknande event så gavs det utrymme för att prata och nätverka med investerare och affärsänglar. Det fanns tid att hinna prata med varandra, utveckla och förklara sin affärsidé och tjänst eller produkt. Att hitta samarbeten och utbyta erfarenheter med andra startups är också enormt givande. Jag kan inte gå in på detaljer, men dagen gav ett par direkta resultat som är väldigt spännande och som vi verkligen tror kan leda till något riktigt bra, säger Robert.

Det var första gången som Skövde Investment Day anordnades, men inte den sista. Anna Emanuelsson är affärsutvecklare för startup-programmet och säger såhär om dagen:

– Skövde Investment Day kan sammanfattas som en väl genomförd dag då våra startups fick möjlighet att skapa uppmärksamhet kring sina produkter och tjänster. Flertalet investerare och expertpanelen, bestående av personer från it- och tech-branschen och från etablerade spelbolag, gavs tillfälle att ge feedback och komma med kloka frågeställningar.

– Vår plan är att genomföra Skövde Investment Day vår och höst. Nästa tillfälle blir i samband med Sweden Game Conference i oktober då vi också har många internationella investerare på plats, avslutar Petri Ahonen, Senior Business Developer och ansvarig för dagen.