Studentbostäder i Sverige ingår i partnerskap med HomeQ

Studentbostadsbolaget Studentbostäder i Sverige (SBS) har sedan starten haft en ambition om att ligga i digital framkant.

Studentbostäder i Sverige ingår i partnerskap med HomeQ 1Nu tar bolaget nästa steg och ingår i partnerskap med HomeQ för att skapa en helt digitaliserad uthyrningsprocess.

Det går en tydlig digitaliseringsvåg genom hela fastighetsbranschen, där alltifrån underhåll till förvaltning och uthyrning utvecklas med nya digitala tjänster. SBS letar ständigt efter nya möjligheter där digitaliseringen kan skapa mervärde för hyresgästerna och en ännu bättre boendeupplevelse. Nu tar bolaget nästa steg och ställer om till en helt digitaliserad och automatiserad bostadsförmedling, i partnerskap med techbolaget HomeQ. Från 1 juni kommer därmed SBS bostäder annonseras och hyras ut via HomeQs bostadsplattform.

”Vår ambition är att SBS ska vara det bostadsbolag som studenter helst vill vara hyresgäst hos, och där är digitala lösningar en viktig del i att skapa en bra boendeupplevelse. Genom att använda HomeQs lösning för annonsering och förmedling av bostäder kan vi både effektivisera våra interna processer och samtidigt möta efterfrågan hos en allt mer digital målgrupp”, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige.

HomeQ samlar ett flertal större privata hyresvärdar, vilket innebär att SBS hyresgäster kan spara ihop ködagar även för nästa boende efter studierna – allt i samma bostadskö.