Structor bidrar till fler entreprenörer i världen

Structorgruppen har sedan starten 1999 vuxit genom att finansiera och stödja samhällsbyggnadskonsulter att starta upp, driva och utveckla egna konsultbolag med olika specialisering över hela Sverige.

Structor bidrar till fler entreprenörer i världen 1
Structorgruppen har fortsatt att växa fram till tredje kvartalet i år. Structor växer organiskt genom att konsulter startar nya bolag och befintliga bolag växer. Foto: Structor

Bolagsgruppen har klarat den rådande pandemin bra samtidigt som situationen är tuff för många, inte minst för de allra fattigaste i världen. Nu stödjer Structor Hand in Hand Swedens initiativ Back to Business, för att ge 6000 personer i Indien, Zimbabwe och Kenya möjligheter att utveckla sitt entreprenörskap.

Alla bolag inom Structorgruppen är fristående och stöttar olika lokala och nationella hjälporganisationer och insamlingar inför jul. På gemensam nivå bidrar Structor i år till den ideella organisationen Hand in Hand, som jobbar med entreprenörskap för att bekämpa fattigdom.

”Det känns jättebra att stötta Hand in Hand, som liksom vi i Structor tror på och investerar i människors egen kraft och förmåga till eget företagande. Bidraget kommer att ge fler möjligheter att utveckla och driva egna bolag och att barn kan prioritera sin skolgång istället för att hjälpa till med familjeförsörjningen”, säger Monica Granberg, vd Structor AB.

Den rådande pandemin har utsatt blivande entreprenörer i bland annat Indien, Zimbabwe och Kenya för svåra arbetsförhållanden, efter en vår med total nedstängning. Satsningen Back to Business hjälper människor att utveckla befintliga verksamheter eller starta nya bolag.

”Vi är mycket tacksamma över samarbetet med Structor och hoppas att fler följer efter. Det kostar i snitt 900 kronor att få igång ett företag och vi vet att vår hjälp till självhjälp ger resultat för individer familjer och hela samhällen, säger Ulrika Sundblad, Hand in Hand Sweden.