Strålkastarna riktas mot Järva

Häromdagen gick startskottet för årets rekordstora Järvavecka. Under fem dagar får Spånga IP besök av en lång rad företag, myndigheter, partier, intresseorganisationer och partiledare.

Strålkastarna riktas mot Järva 1
Anette Trulsson Corda

Bland dem som besöker årets Järvavecka finns exempelvis Swedbank som även är med och sponsrar initiativet. Toppenbra!

Samtidigt har Swedbank och de andra storbankerna lagt ner kontor i såväl förorter som mindre städer i en långtgående centraliseringsvåg som pågått i årtionden. Western Union gör tvärtom.

Istället för att lägga ner jobbar vi hårt för att öka vår lokala närvaro och vara där kunderna är. I dag har Swedbank något enstaka kontor i Järva medan vi på Western Union har 17 ombud i bland annat Spånga, Kista och Järfälla med omnejd. Ombud som hjälper, lyssnar och engagerar sig i den plats där de agerar. Och som är öppna året runt.

Med det sagt är jag positiv till att Järva och liknande områden får besök av etablissemangssverige. Däremot skulle jag önska att engagemanget inte tog slut när strålkastarnas elsladd väl dragits ut. För fem dagar av positiv uppmärksamhet är bra, men årets 360 övriga dagar också viktiga.

Så tack till alla er som engagerar er i årets Järvavecka! Jag hoppas att vi ses i Järvaområdet även en regnig dag i november.