Storytels finanschef utsedd till en av Sveriges främsta unga kvinnliga ledare
Hem Nyheter Storytels finanschef utsedd till en av Sveriges främsta unga kvinnliga ledare

Storytels finanschef utsedd till en av Sveriges främsta unga kvinnliga ledare

Publicerat av: Redaktionen

Sofie Zettergren, är 35 år och Storytels CFO & Head of Business Administration.

Storytels finanschef utsedd till en av Sveriges främsta unga kvinnliga ledare

Sofie Zettergren, Chief Financial Officer & Head of Business Administration på Storytel

Hon är också en av landets tio främsta unga kvinnliga chefsförebilder.

Det står klart när Sveriges chefsorganisation Ledarna rankat Framtidens kvinnliga ledare 2021.

För 15:e året i rad har chefsorganisationen Ledarna utsett Framtidens kvinnliga ledare bland chefer från olika verksamheter i åldern 20–35 år. Syftet med initiativet är att lyfta fram chefsförebilder, och visa på behovet av modernt ledarskap och unga kvinnor på ledande befattningar. Bland årets omkring 500 kandidater placerade sig Sofie Zettergren, Chief Financial Officer & Head of Business Administration på Storytel, på åttonde plats.

– Jag känner mig väldigt hedrad av den fina placeringen på listan, den sporrar verkligen. Kvinnliga ledarförebilder är viktiga och inspirerande för mig och så många andra. På Storytel har jag dessutom förmånen att ha några av dem på väldigt nära håll i ledningsgruppen, eftersom den har en klar kvinnlig majoritet, säger Sofie Zettergren.

– Storytel odlar en inkluderande företagskultur som ser olikheter som en tillgång, och som vill demokratisera och skräddarsy berättelseupplevelsen för användarna. Det gör jämställdhet till en rent affärskritisk fråga och en förutsättning för att kunna se och svara upp på alla kunders behov på bästa sätt, säger Sofie Zettergren.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>