Hem Säkerhet Stort intresse för Akamai API Gateway bland webbutvecklare

Stort intresse för Akamai API Gateway bland webbutvecklare

Publicerat av: Redaktionen

Akamai API Gateway för säkrare publicering av API:er lanserades på flera marknader i april och har redan rönt stora framgångar.

Stort intresse för Akamai API Gateway bland webbutvecklare 3Många företag tilltalas av möjligheten att på ett enkelt och strukturerat sätt korta ner sina utvecklingstider, få en bättre extern kommunikationsyta samtidigt som man sänker de operationella kostnaderna.

– Det handlar om en drygt 40-procentig effektivisering genom automation samtidigt som man får snabbare marknadslanseringar och även upptäcker fel betydligt snabbare jämfört med traditionell utveckling, säger Erik Henriksson, kundansvarig på Akamai. Och han fortsätter:

– Det varierar hur mycket företag använder API-plattformar. Vissa är väldigt mogna och bygger hela sidan eller appen på API:er som till exempel Salesforce – och andra använder inte några publika API:er överhuvudtaget även fast de borde. Har man inga publika API:er hittar externa aktörer ofta på egna lösningar vilket gör att man tappar kontroll, säger Erik Henriksson.

De kunder som har implementerat Akamai API Gateway har redan sett en ökad effektivisering och minskade kostnader. Många använder sin API Gateway till att:

  • hantera externa API: er, även under extrem belastning
  • effektivisera app-interaktioner
  • använda offload-token-behörighet för att minska sina kostnader

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>