Storegate Safe Box erbjuder en säker plats i molnet för extra känslig information

Nu lanserar Storegate en ny molntjänst för lagring av extra känsliga filer.

Storegate Safe Box erbjuder en säker plats i molnet för extra känslig information 1Tjänsten heter Storegate Safe Box och är en webbtjänst som kräver inloggning via BankID. Inga klienter kan anslutas till tjänsten och vill man dela filer utanför teamet så krävs identifiering via BankID av mottagaren.
– Företag och myndigheter som hanterar extra känslig information har insett hur enkelt data kan komma på villovägar eller bli kapad av obehöriga, säger Matz Karlsson VD på Storegate AB.
Storegate Safe Box är framtagen för exempelvis styrelsen som behöver en enkel och säker plats för att lagra och dela information. Tandläkaren som behöver dela patient-information i form av röntgenplåtar för utlåtande från kollegor eller affärsjuristen som behöver lagra och dela ytterst känslig information som företagsförvärv, patent med mera.
– Storegate utvecklar alla tjänster på egen plattform och som svenskt bolag lyder vi därför under svensk lag. Dessutom lagras alla filer i våra egna servrar som finns i datahallar placerade i Sverige, avslutar Matz Karlsson.