Hem Teknik Stora vinster med säkra DevOps-lösningar

Stora vinster med säkra DevOps-lösningar

Publicerat av: Redaktionen

XebiaLabs bjuder in till ett webbseminarium som ska ge oss många nyttiga insikter och kunskaper om automatiserade lösningar i sann DevOps-anda.

Stora vinster med säkra DevOps-lösningar 4Det nederländska mjukvaruföretaget XebiaLabs, som grundades år 2008, positionerar sig som en stark aktör inom i första hand DevOps-lösningar för stora företag och organisationer. Gartner placerade dem som ledare för sin magiska kvadrant ARO (Application Release Orchestration) 2018 och det för inte mindre än tredje året i rad. Ett imponerande resultat.

Drömmen om en knapptryckning

Vi ringer upp Andreas Prins på XebiaLabs för att få veta mer om deras kommande webbseminarium. Vi börjar med att fråga honom om vad XebiaLabs fokuserar på just nu?

”Vi lever i en värld där allting går fortare och fortare. Det gäller givetvis även systemutveckling och systemförvaltning. Vår lösning är i första hand inriktad på Enterprise-segmentet. Vi erbjuder en säker och smidig lösning där målbilden är att våra kunder ska kunna orkestrera det mesta genom ett fåtal strukturerade aktiviteter. Vi brukar säga att vår målbild är att det ska gå att göra det mesta med endast en knapptryckning. Där är vi inte idag och kanske når vi aldrig dit men genom att sätta ett så pass högt mål anstränger vi oss lite extra för att närma oss det. Vi har en lösning som stöder samtliga gällande plattformar och systemmiljöer”, svarar han engagerat.

Upplever du att kunderna, generellt sett, har klart för sig vilka möjligheter som den nya tekniken ger?

”Min generella bedömning är att alla inte känner till hur mycket som faktiskt går att automatisera. Många företag upplever att deras systemmiljö, kopplad till deras verksamhet, är mer eller mindre unik och därför svår att manövrera med automation. Majoriteten av alla företag har en liknande systemmiljö som är uppbyggd med och på de plattformar som är standard idag. Det gäller oavsett om man har valt att flytta till molnet eller inte. De flesta kunderna kan skapa sig stora fördelar genom att automatisera sin systemmiljö och det är en av de insikter som vi vill förmedla på vårt webbseminarium”, förklarar Andreas.

Kommunikationen är A och O

Stora vinster med säkra DevOps-lösningar 5Vilken är den vanligaste fällan som kunderna trampar i?

”Ett av de absolut vanligaste misstagen är att kommunikationen mellan systemutvecklarna och affärs- & verksamhetsansvariga brister eller i värsta fall saknas helt. Den ena handen måste veta vad den andra gör. Det är en absolut nödvändighet att företaget satsar på olika forum där den dialogen kan föras. Det blir än mer viktigt nu när allt går så fort. Utrymmet för att rätta till onödiga missförstånd minskar stadigt. På webbseminariet kommer vi att diskutera och visa hur man på bästa sätt kan säkerställa att kommunikationen fungerar mellan samtliga inblandade i en DevOps-process. Vi kommer också att visa hur man på enklaste sätt hanterar transformationen från manuell till automatiserad produktionssättning”, berättar han.

På väg till molnet?

Andreas berättar även att de kommer att prata om resan till molnet som många kunder upplever som lite av en svart låda som är svår att förstå sig på. En viktig del av en lyckad molnresa är att säkerställa att de olika teamen har ett nära och löpande samarbete och han refererar till arbetsmodellen CI/CD (Continuous Integration & Continuous Delivery).

Det känns som att XebiaLabs webbseminarium kommer att avhandla många nyttiga och intressanta områden när det gäller automatiserad systemutveckling.

Det äger rum den 17 maj kl. 09:30 och pågår i cirka en timme.

Det är gratis och anmälan till webbseminariet är öppen på följande länk:

https://www.eventbrite.com/e/automating-software-releases-in-a-highly-regulated-environment-registrering-59351291310

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>