Sthlm Fintech Week växlar upp – Love Dager tar över vd-rodret inför storskalig satsning
Hem Nyheter Sthlm Fintech Week växlar upp och Love Dager tar över vd-rodret inför storskalig satsning

Sthlm Fintech Week växlar upp och Love Dager tar över vd-rodret inför storskalig satsning

Publicerat av: Redaktionen

Sverige, i synnerhet och i förlängningen hela Norden, har blivit världsledande inom teknik och innovation, inklusive betalningslösningar och fintech.

Detta intygas av att många globala fintechsuccér som Klarna, iZettle, Bambora och Trustly föddes i regionen.

Sthlm Fintech Week är ett communitydrivet initiativ med fokus på kunskapsdelning, nätverkande och att bygga starkare engagemang i Finanssverige. Sedan starten 2018, har initiativet kommit till att bli den självklara mötesplatsen inom det svenska fintechekosystemet.

Den femte upplagan av Sthlm Fintech Week går av stapeln den 13 februari 2023 under parollen “Through the Global Lens of Fintech”. Grundartrion Anna Blyablina, Lana Brandorne och Love Dager utlovar storslagna planer på att vidare befästa Stockholms position som en världsledande fintechregion och tillkännager en fullskalig expansion i syfte att “ta världen till Sverige”. I samband med detta, kliver medgrundaren Love Dager in i rollen som vd.

Love Dager har en gedigen bakgrund inom evenemang och kommunikation och har, via sin byrå Outside Minds, arrangerat flertalet stora evenemang under de senaste åren inklusive Slush Shanghai, Hack for Sweden, BLOXPO och Hack for Earth för att nämna några. Dessförinnan, har Love arbetat med Microsoft Reactor, Ung Företagsamhet och Norrsken.

Sthlm Fintech Week växlar upp – Love Dager tar över vd-rodret inför storskalig satsning

Anna Blyablina, Lana Brandorne och Love Dager

– Jag ser fram emot att bygga vidare på våra framgångar och skapa en oförglömlig upplevelse som uppmuntrar fintechcommunityt att ytterligare samarbeta och dela kunskap.

-Samtidigt som vi har varit duktiga på att attrahera grannländer, ser vi en större internationell efterfrågan på att engagera sig och bidra med ett mer globalt perspektiv, något som kommer att tillföra en ny dimension till nästa års arrangemang, säger Love Dager, medgrundare och nytillträdd vd.

Medgrundarna Anna Blyablina och Lana Brandorne kommer att sitta kvar i styrelsen och leda innehållsarbetet; Anna med fokus på PayTech, och Lana på Open Finance & Lending.

Sedan starten har initiativet haft sina rötter i communityt. Genom att förena alla aktörer i ekosystemet, från startups, scaleups, investerare och statliga tjänstemän till finansiella institutioner, politiker och tillsynsmyndigheter, bygger evenemanget upp korsvägar av olika perspektiv, visioner och engagemang ”rakt från källan” med kvalitet och relevans som en del av dess kärn-DNA.

– Att stödja fintechcommunityt kommer fortsatt att vara nyckeln till vår framgång och jag ser fram emot att växa Sthlm Fintech Week under Loves visionära ledarskap. Vi har en spännande resa framför oss och siktar på att massivt växa vår närvaro under de kommande åren, säger Anna Blyablina, medgrundare och styrelseordförande.

Sthlm Fintech Week bjuder in företag och privatpersoner att samskapa veckans innehåll och upplevelser, genom att erbjuda möjligheten att organisera egna initiativ som en del av den större visionen om Stockholm som ett nytt globalt fintech-mecka.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>