Hem Nyheter Startup inom insurtech utmanar nordiska försäkringsbolag

Startup inom insurtech utmanar nordiska försäkringsbolag

Publicerat av: Redaktionen

Idag lanseras Credable – ett nytt digitalt försäkringsföretag som utmanar den nordiska försäkringsmarknaden genom att revolutionera sättet små och medelstora företag kan skydda sig från osäkra kundfordringar.

Startup inom insurtech utmanar nordiska försäkringsbolag 3Genom att kombinera den senaste teknologin med den etablerade expertisen från Euler Hermes, världens största företag för kreditförsäkringar för företag, adresserar Credable problemen med sena och obetalade fakturor på ett enkelt och innovativt sätt. Credable revolutionerar branschen dels genom att erbjuda en omedelbar kreditbedömning av en potentiell affärspartner och dels genom att erbjuda kreditförsäkring på endast ett par sekunder – vilket man är först i världen med inom kreditförsäkringar för företag.

Den rådande trenden av sena betalningar och obetalda fakturor i Norden har inte blivit bättre, varken i den analoga eller den digitala världen. I takt med att den skandinaviska ekonomin har växt på senare år så har även förlängda kredittider och uppskjutna betalningar gjort det.

Under 2016 genomfördes 56% av den svenska försäljningen på kredit, och hela 69% av den danska. Forskning visar att sena betalningar håller tillbaka verksamheter, försenar eller förhindrar investeringar och i vissa fall även skapar betalningssvårigheter. I värsta fall riskerar företag att bli insolventa eftersom deras kunder är sena eller helt enkelt inte betalar.

64% av svenska företag har berörts negativt av försenade betalningar, vilket är en uppgång med 12% från föregående år.

”Företag i Sverige fortsätter att sälja på kredit och därmed riskera sina kassaflöden när de får betalt sent. Hittills har små och medelstora företag haft begränsade möjligheter att hantera sena betalningar, eller ännu värre – betalningssvårigheter hos sina kunder. Factoring tenderar att vara dyrt, långsamt och selektivt; att ta lån från banken är kanske inte möjligt och andra alternativa finansieringar som befinner sig i gråzonen är för riskabla. Det vill vi förändra”, säger Richard Garnier, VD för Credable.

Credable har gått från koncept till en fullt fungerande digital plattform på mindre än 12 månader, vilket har överträffat alla förväntningar hittills. Bolaget har genomfört en BETA-fas med potentiella affärspartners och kunder sedan september 2017 och har redan över 100 registrerade små och medelstora företag som användare. Credable planerar även att växa geografiskt, från Sverige till andra nordiska länder, under de kommande månaderna.

Om Credable. Video link: https://vimeo.com/240642165

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>