Starka näringslivsprofiler i juryn för EY Entrepreneur Of The Year 2019

Sveriges nationella jury för världens största entreprenörstävling är nu presenterad.

Starka näringslivsprofiler i juryn för EY Entrepreneur Of The Year 2019 1
Bild på juryn (fr. v.): Günther Mårder, Lisa Rejler, Urban Edenström, Lena Olving och Maria A Grimaldi. På bilden saknas: Ida Backlund, Fabian Bengtsson och Elisabeth Thand Ringqvist.

Juryn ska utse Sveriges främsta entreprenör i den 24:e upplagan av entreprenörsutmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year. Günther Mårder är juryordförande för andra året i rad och nya medlemmar i den nationella juryn är Lena Olving och Urban Edenström.

EY Entrepreneur Of The Year ska synliggöra entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Nomineringsprocessen pågick till sista augusti och intresset har varit stort med nomineringar från hela Sverige. I november utses sex regionala vinnare som sedan går vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus.

Sverigevinnaren utses av en extern, oberoende jury bestående av nyckelpersoner inom svenskt näringsliv samt entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Juryn granskar finalisterna utifrån utmärkelsens sex kriterier.

En av näringslivets mäktigaste kvinna är ny i juryn

Nya jurymedlemmar i den nationella juryn är Urban Edenström, vd för Stronghold Invest och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2018. En annan ny jurymedlem är Lena Olving som senast varit koncernchef och vd för Mycronic samt har tidigare utsetts till Sveriges mäktigaste kvinna i näringslivet.

– Jag är stolt över att vi har en namnkunnig och engagerad jury som lägger mycket tid på att utse Sveriges främsta entreprenörer. Det känns bra att EY Entrepreneur Of The Year får den uppmärksamhet den förtjänar av ledande näringslivsprofiler och det förstärker tävlingens betydelse. Jag är glad över att Urban Edenström som senast vann tävlingen tackat ja till att ingå i jury och även Lena Olving som haft flera ledande befattningar inom svenskt näringsliv, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Günther Mårder, vd Företagarna, är ordförande i den nationella juryn. I juryn sitter Ida Backlund, grundare Rapunzel of Sweden och vinnare av Årets kvinnliga stjärnskott 2010, Fabian Bengtsson, styrelseledamot Netonnet Group AB och vinnare av EY Entrepreneur Of The Year 2015, Maria A Grimaldi, vd på teknikbolaget Bublar och styrelseerfarenhet från flera techbolag, Lisa Rejler, tredje generationen i familjeföretaget Rejlers och vinnare av EY Family Business Award 2017 och Elisabeth Thand Ringqvist, ordförande i Swedish Venture Capital and Private Equity association.