Hem Nyheter Staël talar ut – Hälsan i fokus

Staël talar ut – Hälsan i fokus

Publicerat av: Redaktionen

Serieentreprenören och visionären Johan Staël von Holstein avgick häromveckan från sin roll i TIM (tidigare ICT Group) på grund av hälsoskäl.

Staël talar ut – Hälsan i fokus 2

Johan Staël von Holstein, serieentreprenören och visionären.

Denna överraskande handling är något som väckte frågor både internt och externt. IT-Kanalen har fått en exklusiv intervju med Johan där han öppenhjärtligt berättar om detta svåra men viktiga beslut.

Vad är det som hänt och hur är det med dig?

      Det har varit intensivt och krävande under en längre tid, som det ofta är när man bygger bolag och skapar snabb tillväxt. Trots Corona är jag supernöjd med mitt arbete och med utvecklingen av TIM. Vi har rekryterat ihop en fantastisk och oerhört kompetent ledningsgrupp i Madrid och satt en väl fungerande organisation som är redo att driva verksamheten vidare. Vi har ett hundratal passionerade medarbetare som jobbar riktigt hårt för att uppnå visionen och målen. Därför är det oerhört trist att gång på gång misskrediteras i media. TIM har tagit fram unika erbjudande med stor potential. Sammantaget med allt arbete och stress så blev pressen för stor för mig. Jag har en historik med hjärtproblem och åkte dessutom på Corona i våras.

Svarar Johan med en suck och fortsätter:

–      Det gick helt enkelt inte att fortsätta längre. I slutändan så är hälsan absolut viktigast och jag är tvungen att även tänka på min familj. Jag drog i handbromsen i tid och börjar redan må mycket bättre men det kommer ta lite tid innan jag är tillbaka i toppform.

Du antyder att ditt hälsotillstånd delvis är medias fel. Vad menar du med det?

–      Nja inte medias fel. Det är orättfärdigt att dra en hel journalistkår över en kam. Men det finns vissa journalister som är helt ointresserade av sanningen och mitt perspektiv när de skriver. Lögner blir inte sanning för att de upprepas tillräckligt många gånger och det en del journalister skriver blir inte sanning bara för att de skriver dem. Det hävdar jag med övertygelse och att de redan bestämt sig för en vinkling för att kunna producera klickvänliga rubriker oavsett vilka konsekvenser dessa fantasier och spekulationer får för de individer och de verksamheter som de företräder. Jag har gång på gång felaktigt utpekats som CEO för Crowd1 detta trots att jag arbetade för ett annat bolag (TIM, redaktörens anmälan) som enbart servar Crowd1 med produkter och tjänster. Att förse Crowd1 med produkter är en fantastisk potential för båda bolagen, men jag är inte och har inte varit CEO för Crowd1. Hela kritiken mot Crowd1 bygger ju på behovet av produkter, vilket är TIM´s totala fokus; Att hitta produkterna som medlemmarna behöver för att kunna påverka sin egen vardag och få en verklig möjlighet till att tjäna pengar. TIM erbjuder dem verktygen till försörjning, men självklart måste de sedan göra jobbet själva. Man måste ju som bekant arbeta och sälja för att kunna tjäna pengar som säljare.

Så vad är planen framåt för dig?

–      Under den närmaste tiden är jag bara fokuserad på återhämtning och planerar att fira jul och nyår tillsammans med familjen. Därefter ser jag fram emot att följa TIM’s och Crowd1 fortsatta imponerande tillväxt och utveckling från sidlinjen. Jag tror på inspirationen och motivationens kraft och kommer säkert göra gästspel som inspiratör på bolagens event under nästa år, något som jag, förutsatt att hälsan tillåter, redan kommit överens med styrelsen om. Det ska även tilläggas att man aldrig vet vad framtiden håller i sitt sköte. Men den som lever får se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>