Hem Nyheter SPP/Storebrand satsar på klimatneutrala inköp

SPP/Storebrand satsar på klimatneutrala inköp

Publicerat av: Redaktionen

Leverantörer av varor och tjänster till Storebrandkoncernen, där SPP ingår, kommer numer uppmanas att rapportera om egna klimatutsläpp och ha som målsättning om att vara klimatneutrala inom fem år.

SPP/Storebrand satsar på klimatneutrala inköp 2

Staffan Hansén, vd SPP

Totalt omfattas inköp på 2,6 miljarder NOK av koncernens nya inköpspolicy.

Storebrandkoncernen inklusive SPP har som ambition att bidra till minskade utsläpp i samtliga delar av verksamheten, inklusive koncernens årliga inköp på 2,6 miljarder NOK. Målet om klimatneutralitet före 2025 innebär att samarbetet med leverantörerna inleds omedelbart.

– Vi uppmuntrar nu leverantörer att få översikt över sina egna utsläpp och lägga en konkret plan för att reducera dem. Konkret kommer vi bland annat att be om dokumentation av leverantörernas strategi för att minska sina klimatutsläpp, kommenterar Staffan Hansén, vd SPP.

Som investerare är Storebrandkoncernens och SPPs mål att styra kapital mot bolag som ser Parisavtalet och Agenda 2030 som viktiga ledstjärnor för en framtidsorienterad affärsutveckling. Samma ambition gäller för koncernens leverantörer.

– Vår förhoppning är att detta steg ska inspirera andra till att sätta tydliga klimatkrav på sina inköp, säger Staffan Hansén.

Koncernens nya inköpspolicy innebär att leverantörerna bör följa fyra steg:

  • Kartlägga verksamhetens klimatutsläpp
  • Sätta konkreta mål för att reducera sina klimatutsläpp
  • Reducera sina utsläpp i största möjliga mån genom egna tilltag
  • Kompensera för de utsläpp som inte kan undgås på kort sikt

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>