SPP/Storebrand är ett av världens mest jämställda företag

Enligt en ny global jämställdhetsranking från Equileap är SPP/Storebrand ett av världens 100 mest jämställda företag.

SPP/Storebrand är ett av världens mest jämställda företag 12019 Gender Equality Global Report & Ranking utvärderar och rangordnar över 3 500 företag i 23 länder baserat på 19 jämställdhetskriterier.

Den ideella jämställdhetsorganisationen Equileap har idag lanserat sin ranking över de mest jämställda företagen i världen. SPP/Storebrand landade på plats 46 av 100. En jämn könsfördelning på samtliga nivåer i organisationen är enligt SPP en nyckel för att stå väl rustat för framtiden. Andelen kvinnliga medarbetare på SPP är idag 53 procent och av alla företagets chefer är 51 procent kvinnor.

– För oss på SPP är denna utmärkelse ett viktigt kvitto. Det har varit en målmedveten resa fram till att bli ett av världens 100 mest jämställda företag. Men vi nöjer oss inte heller där utan fortsätter arbeta för att ännu bättre spegla det svenska samhället, säger Staffan Hansén, vd på SPP.

Rapporter från bland annat EY, Catalyst, MSCI och RobeccoSam visar att det finns en stark korrelation mellan ett företags resultat och nivån av jämställdhet. McKinsey har även kunnat visa att företag som satsar på jämställda ledningar har 21 procent större sannolikhet att prestera bättre än genomsnittet.

– Att investera i jämställdhet är både rätt och lönsamt, det är en självklarhet för oss internt då det också är kriterier då vi utvärderar bolag för våra investeringar, säger Åsa Wallenberg, vd på SPP Fonder.

SPP/Storebrand arbetar med ett antal initiativ för ökad jämställdhet, både internt och utifrån sin roll som investerare. Bland annat fokuserar koncernen på följande:

 

  • Att utveckla och optimera våra rekryteringsprocesser för att locka de bästa kvinnliga kandidaterna.
  • Att se till att alla – både kvinnor och män – har rätt förutsättningar för hantera krävande jobb och leveranser utan att behöva ge avkall på familjeliv, hälsa och välmående.
  • Att använda vår äganderätt som investerare för att välja de företag med bäst jämställdhetsresultat.