Hem Nyheter SPP och Consid vill ge kvinnor en ”fuck-off-pension”

SPP och Consid vill ge kvinnor en ”fuck-off-pension”

Publicerat av: Redaktionen

Consids jämställdhetsplattform för kvinnor anordnar tillsammans med SPP ett event med fokus på pension ur ett jämställdhetsperspektiv i Stockholm den 3 april.

SPP och Consid vill ge kvinnor en ”fuck-off-pension” 2

Bild från tidigare event med Q Rendezvous by Consid.

”Fuck-off-pension”, investeringar i jämställda bolag, vikten av att prata pension genom hela livet och vilka myter som vi faktiskt bör slå hål på en gång för alla är några av fokusområdena under kvällen. ”Detta kommer att bli en väldigt spännande och intressant kväll fylld av inspiration och lärdomar”, berättar Maya Ljungblad, t.f. ansvarig för Q Rendezvous Sverige.

Q Rendezvous – IT-bolaget Consids jämställdhetsplattform för kvinnor – anordnar tillsammans med pensionsjätten SPP ett event för att rikta fokus mot pensionen ur ett jämställdhetsperspektiv. Man vill tillsammans understryka vikten av ett pensionssparande som möjliggör att lämna oönskade situationer även på ålderns höst – att ha en så kallad ”fuck-off-pension”, något Maja Englund, pensionsekonom på SPP och talare under kvällen, i höstas lyfte i en debattartikel. Englund berättar mer om begreppet och kvällen:

– Fuck off-pension är en pension som möjliggör ekonomisk frihet även som pensionär. Jag tycker alla kvinnor ska lära sig verktygen för att själva förbättra sin framtida ekonomiska situation. Det finns tips som kan hjälpa alla en bit på vägen, och som vi kommer att dela med oss av under kvällen.

Man vill under kvällen även lyfta vikten av att investera i jämställda bolag, att vara insatt i pensionssparandet redan från tidig ålder samt slå hål på gamla myter om pensionssparande. Johanna Landberg, hållbarhetschef på SPP och talare under kvällen, understryker vikten av att prata om pension:

– Pension är vårt livs viktigaste sparande men för många är det också en enorm ångestpuck. Som kvinna får jag i genomsnitt bara 68 procent av en mans pension, vilket kan få vem som helst att vilja skrika i en kudde. Därför är det viktigt att vi lyfter och agerar på frågan, både på ett privat plan men även ur investerarperspektivet.

Maya Ljungblad, t.f. ansvarig för Q Rendezvous Sverige, ser fram emot en kväll som är av stor vikt för alla:

– Vi ser verkligen fram emot denna kväll. När vi inledde dialogen med SPP landade vi snabbt i att det var detta ämne som vi vill fokusera på och sprida kunskap kring då det är ett så otroligt viktigt ämne. Att vi tillsammans med SPP:s grymma pensionsexperter kunde använda vår plattform för detta är guld värt.

Tillsammans bjuder vi in våra kollegor och pratar kring ämnet, utbyter erfarenheter och nyttjar den plattform som Q Rendezvous verkligen vill verka för, berättar Maya.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>