Hem Finansröst Sparbanken Nord – Framtidsbanken stöttar ungdomligt nätverkande

Sparbanken Nord – Framtidsbanken stöttar ungdomligt nätverkande

Publicerat av: Redaktionen

Föreningen Norden i Piteå jobbar för nätverkande och integration mellan ungdomar i de nordiska länderna, och fick vid den senaste utdelningen pengar från Sparbanken Nord – Framtidsbanken.

I slutet av juli anordnas ett språkläger på Framnäs folkhögskola med 48 deltagande ungdomar från Island, Sparbanken Nord - Framtidsbanken stöttar ungdomligt nätverkande 3Finland och Sverige. Föreningen Norden arbetar ideellt med kringarrangemangen under de tio dagar som lägret pågår.

– Under dagarna läser deltagarna svenska och på eftermiddagarna och kvällarna ska vi hinna med att visa vår vackra stad, säger Gunhild Östling ordförande i föreningen. Vi ska bland annat delta i ”Balkongprojektet”, som är ett ungdomsprojekt som drivs i Piteå Kommuns regi. Där ges möjlighet till ytterligare nätverkande då deltagarna får träffa fler ungdomar härifrån Piteå. Vi planerar även att åka på studiebesök på Swensbylijda och besöka en av deras ”kulturtisdagar”. På skolan anordnas också olika typer av kulturella aktiviteter och underhållning.

För att kunna göra allt detta så behövs resurser, till busstransport bland annat, och där kommer pengarna från Sparbanken Nord – Framtidsbanken väl till pass, avslutar Gunhild.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>