Hem Teknik Sommarunderhållning direkt från mobilen 

Sommarunderhållning direkt från mobilen 

Publicerat av: Redaktionen

Landshypotek Bank har utfört en undersökning angående svenskarnas semesterplaner för sommaren 2020 och resultatet visar att de allra flesta firar semestern i Sverige.

Sommarunderhållning direkt från mobilen  4Bland åldersgruppen 18-29 år är det nästan sju av tio som firar semestern på hemmaplan. Två av fem deltagare i undersökningen planerar att resa inom landsgränserna och upptäcka vad Sverige har att erbjuda. När det gäller äldre semesterfirare, i åldern 50 till 64 år planerar man att resa utomlands i något högre utsträckning än resten av befolkningen. När det gäller aktiviteter som svenskarna ägnar sig åt hemmavid i sommar regerar hemmafixet.

Begreppet omfattar allt från pyssel i trädgården, renoveringar av hemmet och upptäckt av utflyktsmål i närområdet. Enligt väderprognoserna för sommaren 2020 uttalades på förhand att den såg att kunna bli relativt torr i södra Skandinavien och ganska normal eller till och med relativt varm rent temperaturmässigt när en ser till de senaste decennierna. I norra Skandinavien förutspåddes begränsad med värme och även något mer regn. Den svenska sommaren innehåller inte sällan en blandad kompott av sol och regn och den som efterfrågar solgaranti hela semestern lång gör därför bäst i att förflytta sig till varmare breddgrader. Oavsett om en väljer att tillbringa semestern hemma, på resande fot, och oavsett om det är regn eller sol finns som tur alltid underhållning att finna för lata dagar direkt från mobilen. Här delar vi med oss av några av våra bästa tips för sommarunderhållning direkt från mobilen.

Spel online

Att spela spel i sommar kan vara en perfekt syssla att ägna sig åt från solstolen eller fåtöljen där hemma på en regnig dag eftersom det inte enbart är underhållande utan även stundtals intellektuellt stimulerande. Här är det preferenserna som styr och du kan spela allt från Wordfeud på mobilen, dra ihop ett gäng för quiz genom någon av de många quiz-sajter och appar som finns online eller utforska sajter som erbjuder alternativ för live casino om du söker efter att kombinera strategiskt tänkande med underhållningsvärde.

Kostnadsfri biblioteksapp 

Läslusen har troligen redan ett tummat lånekort som används flitigt på det lokala biblioteket. Faktum är att det mesta av de offentliga bibliotekens urval numer även finns tillgängligt direkt i mobilen genom biblioteksappen Libby. Här loggar du in med ditt lånekort och en personlig pinkod och får tillgång till ett brett urval av litteratur som rymmer allt från rekommenderad sommarläsning till de senaste bästsäljande böckerna. En stor fördel är att appen är kostnadsfri vilket innebär att du kan kosta på dig att läsa oftare och mer. Den enda nackdelen vi kan komma på är att det ibland råder kötid på några av de mer aktuella och populära böckerna. Föredrar du hellre att läsa böcker från en så kallad e-läsare är Libby kompatibel med vissa av alternativen på marknaden såsom exempelvis e-läsare av märket Kobo.

Pinterest

Sommarunderhållning direkt från mobilen  5Pinterest har funnits på marknaden i flera år nu och kan beskrivas som en webbtjänst eller en social nätverkstjänst där användare laddar upp (“pinnar”), sorterar och delar med sig av sina bilder på digitala anslagstavlor (“pinboards”). Här kan du knappa in i princip vad som helst och få inspiration och idéer. På Pinterest finns allt från DIY-projekt, heminredningstips och matlagningsrecept till konst och fotografi att drömma sig bort till en stund.

Spotify

Spotify är en musiktjänst och succé som har revolutionerat musikvärlden. Det här multinationella bolaget med rötter i Sverige lanserades oktober 2009 och erbjuder en ljudtjänst där lyssnare och prenumeranter kan lyssna på streamad musik, populära poddar och se videoklipp. Med hjälp av algoritmer anpassar Spotify din lyssning till den typ av musik och de artister som du enligt din historik uppskattar mest. Dessutom släpper sajten veckovis sin “Discover Weekly” som är en lista som består av låtar som den enskilde lyssnaren kan tänkas tycka om baserat på tidigare lyssningar. Sommaren är en perfekt tid för att upptäcka ny musik, botanisera i några av Spotifys många spellistor och musikgenrer, eller göra egna spellistor som du kan dela med vänner och bekanta.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>