Som en enda nordiska aktör är Vilja omnämnd i Now Tech
Hem IT-Finans Trender Som en enda nordiska aktör är Vilja omnämnd i Now Tech

Som en enda nordiska aktör är Vilja omnämnd i Now Tech

Publicerat av: Redaktionen

Det globala analysföretaget Forrester inkluderar Vilja som den enda nordiska digitala bankplattformsleverantören i deras ny rapport: Now Tech: Digital Banking Processing Platforms (Retail Banking), Q1 2022, författad av Forresters vice vd och huvudanalytiker Jost Hoppermann.

Översikten baseras på marknadsnärvaro och funktionalitet. Viljas bankplattform omnämns i segmentet New School vendor. Leverantörer i detta segment erbjuder “state-of-the-art technology.”

Som en enda nordiska aktör är Vilja omnämnd i Now TechRapporten definierar digital banking processing platform (DBPP) som:

”En omfattande men modulär/komponentiserad uppsättning av bankapplikationer utformade för att täcka områden inom retail banking. Digitala bankplattformar inkluderar även kärnbanksfunktioner och stödprocesser i realtid, ger insiktsfull information, tillåter snabb produktutveckling och exponerar affärsmöjligheter via API:er.”

Enligt rapporten hjälper de digitala bankplattformarna banker och fintech-företag att ”förbereda sina applikationslandskap för ständig förändring… att snabbt leverera nya produktmöjligheter och att bygga dem för differentiering…[och] att sömlöst stödja affärsprocesser.”

“”Vi är stolta över att Forrester har uppmärksammat oss i segmentet ”New School vendor”. Som den enda nordiska aktören i rapporten är vi övertygade om att för att lyckas måste du ha en digital helhetslösning som gör det möjligt för banker och fintech företag att erbjuda innovativa, flexibla och skalbara produkter. En helgjuten API-first strategi är helt avgörande. Vi är starka i Norden, och vårt nästa steg är nu en högre närvaro i Europa.” säger Fredrik Ulvenholm, vd på Vilja.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>