Hem Nyheter Södertälje Science Park är äntligen invigd – nu börjar en fullspäckad Science Week

Södertälje Science Park är äntligen invigd – nu börjar en fullspäckad Science Week

Publicerat av: Redaktionen

Nu är Södertälje Science Park och nya KTH invigd och därmed startar en rad spännande samarbeten och utvecklingsprojekt.

Södertälje Science Park är äntligen invigd – nu börjar en fullspäckad Science Week 3Ambitionen är att stärka Sveriges roll på världsmarknaden inom hållbara produktionsflöden.

Invigde gjorde högre utbildnings- och forskningsminister Helene Hellmark Knutsson, rektor KTH Sigbritt Karlsson och kommunstyrelsens ordförande i Södertälje kommun Boel Godner tillsammans med näringslivsföreträdare. Scanias vd Henrik Henriksson, AstraZeneca AB:s vd Jan-Olof Jacke och Wallenbergstiftelsernas Peter Wallenberg. Samtliga poängterade värdet av samverkan inom Södertälje Science Park för framtida utveckling.

Full fart direkt

Verksamheten drar igång direkt med full fart. Södertälje Science Week startar med 60 olika programpunkter, de allra första är öppna för alla som är intresserade av de olika ämnena. Några av dem anknyter direkt till vikten avsamverkan, till exempel dessa:

Forskning inom hållbar produktionsutveckling vid KTH

VW berättar m hur digitalisering och elektrifiering förändrar bilbranschen

Forskning och stadsutveckling

Industrialisering och uppskalning av nya produkter – det här seminariet kommer även att beröra pilotprojektet ”Produktionsänglar” som bedrivs i samarbete mellan KTH Södertälje, SSCP, IVA och Pharem Biotech.

Hela programmet för SödertäljeScience Week, 31 januari till 4 februari finns på vår webbsida, scienceweek.se.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>