Snabbväxande Okta etablerar sig i Sverige

 Okta, Inc. , den ledande oberoende leverantören av lösningar för säker hantering av identiteter, öppnar sitt första kontor i Stockholm.

Snabbväxande Okta etablerar sig i Sverige 1Okta, med huvudkontor i San Fransisco, har sedan tidigare växande verksamheter i London och Sydney. Lanseringen av Stockholmskontoret kommer samtidigt med nyetableringar i Washington och Paris samt en fördubbling av sin verksamhet i San Jose, Kalifornien. Målet är att fortsätta att se till att hjälpa kunder att bli framgångsrika samt att verka i områden där den bästa tekniska kompetensen finns.

Okta-kontoret i Stockholm kommer att arbeta med kunder som spänner över flera olika branscher. Det nya kontorets närhet till strategiska kunder som Ambea, Relex, Norska flyktingrådet och EQT kommer att ytterligare möjliggöra fortsatt kunddriven innovation och produktutveckling.

– Som ett av världens mest digitala samhällen i världen är det inte förvånande att svenska företag visar stort intresse för en effektiv och säker hantering av digitala identiteter, ett behov som Okta adresserar. Effektiv hantering av identiteter och åtkomst till resurser som anställda, partners, och kunder behöver i sina verksamheter via säkrade enheter, kan helt enkelt inte uppnås med traditionella on-premise- eller hybridlösningar. Det är för komplext. Okta löser detta problem på ett enkelt, effektivt och säkert sätt.” säger Jesper Frederiksen, General Manager EMEA, Okta. Sedan jag kom till Okta från DocuSign förra året har jag fått fantastisk fin respons från våra kunder i Sverige kring det värde som Okta ger sina kunder.

– I samband med Sverige-satsningen är vi öppna för nya möjligheter att addera kompetens till vårt redan etablerade ekosystem med partners, säger Tobias Wahlfrid, Channel Sales Manager Nordics, Okta. Partners med erfarenhet och fokus kring identitetshantering,  Access Management, molntjänstimplementeringar och applikationsutveckling är särskilt intressanta. Timingen för ett utökat partnernätverk är dessutom perfekt nu när vi etablerar ett kontor här.

– Våra kunders och partners framgång är av högsta prioritet, och dessa nya kontor i tre av världens mest blomstrande huvudstäder gör det möjligt för oss att fortsätta vårt engagemang för våra kunder inom den privata och offentliga sektorn genom att ge en ännu mer personlig touch” säger Todd McKinnon, verkställande direktör och grundare av Okta. Washington, Paris och Stockholm är globala hubbar för handel och beslutsfattande där ett ökat antal kunder är baserade. Det handlar om organisationer av alla storlekar och i alla branscher som använder Okta Identity Cloud för att effektivt hantera och säkra samarbetet inom sina ekosystem samt ge den bästa kundupplevelsen. Vidare visar tillväxten av vårt team i San Jose vårt engagemang för våra kunders framgång genom att ge dem toppklassig teknik och stöd från vår största resurs – våra anställda.”

Under den sjätte upplagan av Oktas årliga Oktane-konferens i Las Vegas, samlades tusentals kunder, partners och utvecklare från hela världen. Bland talarna märktes inte minst den före detta presidenten Barack Obama.

Vid tredagarsevenemanget presenterade Okta nya strategiska partnerskap och produktinnovationer, inklusive:

1.     Samarbete med Workplace by Facebook för att driva och säkra företagsamarbete

2.     Ett samarbete med VMware för att leverera avancerade funktioner för den digitala arbetsytan

3.     Okta eliminerar lösenord, med stöd av nya Okta ThreatInsight

4.     Okta moderna och autentiseringlösning för appar och webbplatser kostnadsfritt

5.     Logga in med Okta, verifieringsverktyget för leverantörer av appar

6.     Projekt Onramp, för att ställa in appar från Okta med ett klick

7.     Okta for Goods bidrag till Fast Forward, ideell teknikgemenskap