Snabbt växande startupbolag verksam i digital teknologi tävlar i 2020-utgåvan av flaggskeppstävlingen för att vinna internationellt tillväxtstöd.

EIT Digital Challenge, tävlingen för europeiska digitala djuptekniska företag, accepterar nu ansökningar.

Snabbt växande startupbolag verksam i digital teknologi tävlar i 2020-utgåvan av flaggskeppstävlingen för att vinna internationellt tillväxtstöd. 1Snabbväxande startups med befintliga kunder – så kallade scaleups – uppmanas att ansöka inom ett av följande fem tematiska områden: Digital Tech, Digital Cities, Digital Industry, Digital Wellbeing och Digital Finance. De bästa fem företagen kommer att vinna priser på totalt 350 000 euro kontant och i natur. Ansökningsfristen är den 7 juni 2020.

”Vi kommer att välja ut 20 företag bland alla sökande och bjuda in dem till ett exklusivt evenemang i november där de kommer presentera till en jury av högprofilerade företag och investerare,” säger Dolf Wittkamper, chef för EIT Digital Accelerator. ”Totalt 5 vinnare kommer att tillkännages under detta evenemang, en Challenge-vinnare och fyra runners-up; alla kommer att få ett helt år med skräddarsytt stöd från EIT Digital Accelerator, värderad till 50 000 euro. Dessutom får vinnaren ett kontantpris på € 100 000.”

Tävlingen är inriktad på “djuptekniska” tillväxtbolag, dvs teknologiföretag med ett differentierande produktutbud, som utnyttjar sofistikerad teknik som ofta är skyddad eller svår att reproducera.

”För att övervinna den nuvarande krisen behöver vi de bästa entreprenörerna med fantasi och drivkraft. Med EIT Digital Challenge är vi fast beslutna att identifiera de bästa europeiska djuptekniska tillväxtbolag och stödja dem när det gäller att bygga stora företag som kommer att ta itu med världens stora utmaningar,” säger EIT Digital: s innovationschef Chahab Nastar.

EIT Digital Accelerator består av ett paneuropeiskt team av affärsutvecklare och fundraising experter verksamt från 17 städer i hela Europa, tillsammans med ett nav i Silicon Valley. Sedan 2012 har EIT Digital Accelerator stött över 300 snabbväxande startups för att värva kunder och samla in kapital. År 2019 rankades EIT Digital Accelerator bland världens topp 5 publika affärsacceleratorer av UBI Global och är, enligt en undersökning av European Startup Initiative, ett av de bästa acceleratormärkena i Europa.

Ansökningskriterier

För att ansöka till EIT Digital Challenge måste företag uppfylla följande kriterier: de måste vara baserade i en av EU: s medlemsländer, Storbritannien eller i ett av Horizon 2020 länderna, de måste vara i tillväxtstadium (dokumenteras genom att visa en årlig intäkt på över 300 000 euro eller minst 2 miljoner euro i total finansiering), och de bör vara under de första tio åren av existens.

Sedan lanseringen 2014 har tävlingen lockat mer än 2000 bidrag från hela Europa. Ett flertal av tävlingens vinnare har blivit internationellt framgångsrika företag. Nu är det din tur!

Tidsfristen för ansökningar är den 7 juni 2020. För mer information och för att ansöka, besök www.challenge.eitdigital.eu.