Skandia väljer Workday och flyttar sin HR till molnet
Hem NyheterE-handel Skandia väljer Workday och flyttar sin HR till molnet

Skandia väljer Workday och flyttar sin HR till molnet

Publicerat av: Redaktionen

Workday, ledande leverantör av professionella molnlösningar för finans och personalhantering, meddelande idag att Skandia, en av Sveriges största oberoende, kundägda bank- och försäkringskoncerner, har valt Workday Human Capital Management (HCM) för att digitalisera och effektivisera sina HR-relaterade verksamhetsprocesser.

Sverige, Danmark och Litauen har beslutat att ersätta sina traditionella HR-system med ett molnbaserat system som kan hålla jämna steg med företagets förändringsarbete och för att stödja fortsatt framgång. Efter en grundlig genomgång av de främsta leverantörerna på marknaden föll valet på Workday, med Cloudator som partner för driftsättning.imagesCKQ1DWL2

“Av de leverantörer vi utvärderade erbjöd Workday det mest beprövade systemet vad gäller features, informationssäkerhet, och kontinuerlig leverans av ny funktionalitet för digitalisering av vår HR-verksamhet. Vi var också imponerade av Workdays extremt höga kundnöjdhet”, säger Marie Ågren, HR-chef på Skandia i en kommentar.

Med hjälp av Workday kommer Skandia att:

  • Kunna ge verksamhetsledare tillgång till realtidsdata som underlättar välgrundade beslut rörande personalstyrkan
  • Ha ett enda system som samlar all organisations- och personalinformation
  • Reducera manuella rutiner genom att standardisera och digitalisera HR-relaterade verksamhetsprocesser och på så sätt öka effektiviseringen
  • Bygga medarbetarengagemang tack vare en intuitiv användarupplevelse för medarbetare när de behöver tillgång till information, samt möjliggöra målformulering och återkoppling online.

”Vi ville röra oss från vårt gamla, egenutvecklade HR-system och skapa en ny upplevelse för Skandias anställda och chefer när det gäller tillgång till relevant information och utförandet av personalrelaterade processer och rutiner. Med sitt robusta, molnbaserade system är Workday är den optimala partnern för att kunna uppnå detta.” säger Marie Ågren, HR-chef på Skandia, vidare.

“Vi är väldigt stolta över vår kundnöjdhet, som idag ligger på 98 %. Och vi ser att vi fortsätter attrahera nya kunder såsom Skandia till Workday-familjen som ett resultat av vår kundfokuserade strategi”, säger Chano Fernandez, president, EMEA, Workday, i en kommentar.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>