Skandia väljer Lumera för stort moderniseringsprojekt
Hem Försäkring Skandia väljer Lumera för stort moderniseringsprojekt

Skandia väljer Lumera för stort moderniseringsprojekt

Publicerat av: Redaktionen

Skandia storsatsar på att modernisera sitt IT-stöd och ersätter egenutvecklade verksamhetssystem med Lumeras plattform.

Lumera, ett ledande insurtechbolag som utvecklar affärssystem och digitala lösningar för liv- och pensionsbranschen, har slutit avtal med Skandia om att leverera systemstöd till en stor del av Skandias försäkringsadministration.

Under införandet kommer över tre miljoner försäkringsavtal att flyttas över till Lumeras plattform.

Skandia är ett av Sveriges ledande pensionsbolag och har varit en pionjär inom flera betydande områden såsom tjänstepensioner och fondförsäkring. Skandia genomför den stora satsningen på att modernisera sitt systemstöd för att ytterligare stärka bolagets konkurrenskraft.

– Nu tar vi ett stort kliv och förnyar IT-miljön för vårt största affärsområde för att kunna möta verksamhetens och våra kunders behov, säger Johan Clausén, CIO, Skandia.

Med den nya systemplattformen skapar Skandia bättre förutsättningar för digitala kundmöten och kan snabbare lansera nya produkter och erbjudanden. Den ger samtidigt lägre kostnader och bidrar till att sänka risknivån i verksamheten.

– Detta är en av de största satsningar som Skandia har gjort på många år och det känns därför tryggt att få genomföra denna resa tillsammans med en erfaren leverantör som Lumera, säger Anna-Carin Söderblom Agius, chef affärsområde försäkring, Skandia.

Skandia väljer Lumera för stort moderniseringsprojekt

Mats Lillienberg, CEO, Lumera

Skandia använder sedan några år Lumeras affärssystem inom sin fondverksamhet, vilket givit goda erfarenheter. Detta har lagt grunden till det nya avtalet som innebär ett mer omfattande åtagande.

Efter en gemensam förstudie har Skandia och Lumera startat ett flerårigt införandeprojekt där ett stort antal av Skandias egenutvecklade system för livförsäkrings- och pensionsverksamheten ersätts med Lumeras standardlösning.

– Vi är hedrade att få förtroendet att hjälpa Skandia i detta moderniseringsprojekt och ser fram emot ett långt och tätt samarbete för att stärka Skandias affär, säger Mats Lillienberg, CEO, Lumera.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>