Skandia lanserar Apple Pay
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Skandia lanserar Apple Pay

Skandia lanserar Apple Pay

Publicerat av: Redaktionen

Skandia erbjuder från och med idag (2 juni) sina kunder Apple Pay.

­Apple Pay är ett säkrare sätt att betala som skyddar kundernas kortuppgifter och integritet genom att undvika att lämna över sitt betalkort till någon annan eller på annat sätt exponera sina kortuppgifter vid köp.

För att göra ett köp med Apple Pay håller kunderna sin iPhone eller Apple Watch nära en betalterminal för att göra en kontaktlös betalning. Varje Apple Pay-köp är säkert eftersom det är auktoriserat med Face ID, Touch ID eller lösenord, samt en unik dynamisk engångs-säkerhetskod. Apple Pay accepteras över allt där du kan göra kontaktlösa betalningar, vilket gör att det fungerar i exempelvis matbutiker, taxi, restauranger, kaféer och klädbutiker.

– Vi vill erbjuda de bästa digitala lösningarna som förenklar och förbättrar upplevelsen för våra kunder. Det här är ytterligare ett steg på vägen mot att arbeta med mobile first och ännu bättre betallösningar. Apple Pay är ett smidigt sätt att betala och med detta hoppas vi kunna förenkla våra kunders vardag och öka säkerheten ytterligare vid kortköp, säger Caroline Jonasson ansvarig för kortutgivning på Skandia.

Kunder kan även använda Apple Pay på iPhone, iPad och Mac för att göra snabbare och bekvämare köp i appar eller på nätet utan att behöva skapa konton eller upprepade gånger skriva in frakt- och faktureringsinformation. Apple Pay gör det lättare att betala vid till exempel näthandel, transporter och parkering. Apple Pay kan också användas för att göra betalningar i appar på Apple Watch.

Säkerhet och integritet är kärnan i Apple Pay. När kunder använder ett kredit- eller bankkort med Apple Pay lagras inte de faktiska kortnumren på enheten eller på Apples servrar. Istället tilldelas ett unikt enhetskontonummer som krypteras och lagras säkert i Secure Element, en certifierad branschstandard för chip som utformats för att lagra betalningsinformationen säkert på enheten. Apple Pay använder en unik transaktionskod för varje köp och sparar inte någon transaktionsinformation som kan knytas till kunden.

Det är enkelt att lägga till ett kort i Apple Pay. Logga in i Skandias mobilapp och klicka på ”Lägg till i Apple Wallet” vid kortet. Det går också bra att lägga till ett kort via Wallet-appen på iPhone, tryck på + och följ stegen för att lägga till Skandias kredit- eller betalkort. När en kund lägger till ett kort till iPhone, Apple Watch, iPad och Mac kan de börja använda Apple Pay direkt på den enheten.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>