Skandia Fastigheter väljer Nordlo som ny IT- och digitaliseringspartner i Sverige
Hem Fastigheter Skandia Fastigheter väljer Nordlo som ny IT- och digitaliseringspartner

Skandia Fastigheter väljer Nordlo som ny IT- och digitaliseringspartner

Publicerat av: Redaktionen

Efter en upphandling har Skandia Fastigheter valt Nordlo som ny strategisk partner och helhetsleverantör av IT- och digitaliseringstjänster till verksamhetens kontorsfastigheter runt om i Sverige.

Samarbetet inleddes med ett migreringsprojekt som ska vara genomfört i april.

– Skandia Fastigheter var ute efter en partner som tog ett helhetsansvar för IT-miljön och samtidigt var ett strategiskt stöd i deras digitaliseringsresa. Samarbetet är redan i gång och det ska bli otroligt kul att vara en del av Skandia Fastigheters fortsatta utveckling, säger Thomas Nicklasson, ansvarig säljare på Nordlo.

Efter flera år med samma IT-leverantör valde Skandia Fastigheter att genomföra en upphandling för att hitta en partner som kunde ta ett helhetsansvar för deras IT-infrastruktur. Upphandlingen genomfördes tillsammans med Sweco Digital Management vilket ledde fram till att Nordlo valdes till ny strategisk helhetsleverantör med ansvar för cybersäkerhet, drift, support, underhåll och utveckling av bolagets IT.

Skandia Fastigheter väljer Nordlo som ny IT- och digitaliseringspartner i Sverige

Joakim Ekman, IT-chef Skandia Fastigheter.

–  Skandia Fastigheter ville ha mer än en tillgänglig leverantör, de sökte en strategisk partner att vända sig till med alla typer av frågeställningar om IT och digitalisering. Nordlo har kontor som endast arbetar med att navigera kunderna på deras digitaliseringsresor, ta fram strategier och operativt genomföra dem. Vi kommer nu att ansvara för allt från serverdrift och nätverksinfrastruktur till användarsupport och IT-säkerhet, säger Thomas Nicklasson.

Utöver driften av Skandia Fastigheters infrastrukturlösningar och support kommer Nordlo leverera säkerhetstjänster ur Nordlo Cyber Defence Stack för att säkra Skandia Fastigheters infrastruktur och data.

– IT-säkerheten är givetvis extremt viktigt för Skandia Fastigheter. Vi kommer arbeta både förebyggande och reaktivt i säkerhetslösningar från datacentren ut till slutanvändarna, säger Chris Robertsson, säkerhetsstrateg på Nordlo.

Skandia Fastigheter värderar ansvar och värdeskapande i det nya partnerskapet.

– Vi ville ha en partner som gör att våra medarbetare kan lägga tid och energi på det som skapar nytta och värde för verksamheten, och det har vi nu i Nordlo. Samtidigt har Nordlo kunnandet och genomförandeförmågan som krävs för att ge stöd i digitaliseringsprojekt där vi inte har kompetensen in-house, exempelvis omställning till molnet, säger Joakim Ekman, IT-chef på Skandia Fastigheter.

– Nordlo har visat stort engagemang för att ta ansvar i alla delar i leveransen, allt från servicedesk till säkerhet. Det är väldigt roligt att ge förtroendet för ett av våra mest verksamhetskritiska avtal till Nordlo. Samarbetet fungerar redan väldigt bra och vi ser fram emot ett långsiktigt och givande partnerskap med Nordlo, säger Joakim Ekman.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>