Sigma Technology Utökar Satsningen Inom Inbyggda System och Elektrifiering
Hem Säkerhet Sigma Technology Group utökar satsningen inom inbyggda system och elektrifiering

Sigma Technology Group utökar satsningen inom inbyggda system och elektrifiering

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen och elektrifiering tar en allt större andel av våra industrikunders fokus.

Vi ser en stor ökning av projekt där vi bistår med kompetens och insikter och där kunden valt ett fördjupat samarbete.

Sigma Technology Group ökar därför tempot ytterligare och fortsätter tillväxtresan genom att samla sina krafter inom området för att tydliggöra vår kapacitet och kompetens med spetskompetens inom elektrifiering, cybersäkerhet, funktionell säkerhet och e-mobilitet.

Sigma Technology Group har över 20 års erfarenhet av att utveckla intelligenta hårdvaru- och mjukvarulösningar och system för mängder av olika branscher i Sverige med extra tyngd inom fordon- och industribranscherna. I takten av att efterfrågan på inbyggda system ökar väljer Sigma Technology att stärka sitt erbjudande genom att samla nischade bolag inom inbyggda system i Business Area Embedded Group.

Tillsammans har Sigma Technology Group över 350 experter inriktade på inbyggda system i Västra Götaland med centrum i Göteborg, södra Sverige med utvecklings-hubbar i Jönköping och Östergötland, samt Stockholm-Mälardalen. Bolaget attraherar också många underkonsulter som är specialister inom området.

Sigma Technology Utökar Satsningen Inom Inbyggda System och Elektrifiering

Mikael Karlsson, VD för Business Area Embedded Group och Sigma Technology Embedded Solutions

– Vi vill erbjuda våra kunder en flexibilitet där vi som leverantör både kan hjälpa till med expertresurser, teamleverans eller ta hela åtagande inhouse i eget labb. Våra nischbolag är en stor anledning till vår framgång. Genom att tydliggöra kapacitet och kompetens visar vi kunderna vårt samlade tjänsteutbud och hur härigenom kan hjälpa dem genom t.ex. geografiskt distribuerade team där specialister som annars inte skulle vara tillgängliga deltar aktivt i projekten. Business Area Embedded Group ska erbjuda samlad kompetens och skalbarhet, både lokalt och distribuerat, säger Mikael Karlsson, VD för Business Area Embedded Group och Sigma Technology Embedded Solutions.

En del av Business Area Embedded Group inkluderar labbverksamhet med ett större utvecklingslabb i Jönköping och distribuerad labbverksamhet över hela Sverige som omfattar expertområden för programvara, elektronik, kraftelektronik, mekatronik och digitalisering. In-houseleverans kan vara allt från mentorskap för kundens pre-study eller PoC, team-leverans eller ett komplett projektåtagande.

– Vi blir på så sätt en heltäckande partner för våra kunder och kan komma in i vilken del av produktutvecklingen som helst; från framtagande av idé, genom utveckling och kvalitetskontroll, till eftermarknaden. Att ha en distribuerad lösning för labb bidrar till att vi kan hantera kundernas hårdvara på ett säkert och flexibelt sätt, säger Mikael Karlsson.

Sigma Technology Group är organiserat i nischade dotterbolag med spetskompetens inom digitalisering, mjukvaruutveckling, elektrifiering, lösningar för inbyggda system och dataanalys, produktinformation mm.

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>