Seqr lanserar appen Seqr Go! För ungdomar

Seqr offentliggör lanseringen av Seqr Go! Den första appen i sitt slag för mobila betalningar, utformad särskilt för ungdomar.

I takt med att vi alltmer går över till ett kontantlöst samhälle är det ett både innovativt och logiskt steg Seqr lanserar appen Seqr Go! För ungdomar 1att introducera en lättillgänglig mobil betalningslösning för ungdomar. Tack vare Seqr Go! behöver ungdomar inte längre gå omkring med kontanter eller kort – det enda de behöver är sin mobiltelefon, vilket gör det till ett säkert och tryggt alternativ till kontanthantering.  

– Seqr Go! är ett stort steg framåt för Seqr och marknaden för mobila betallösningar i allmänhet. För första gången har någon (Seqr) kommit med en säker, smart och ungdomsvänlig teknologi för mobila betalningar. Ungdomar är en stor konsumentgrupp som helt har stängts ute från denna marknad och dess möjligheter fram tills nu. Seqr Go! gör det mer säkert för barn när de rör sig ute i olika sammanhang eftersom appen ersätter behovet av en plånbok eller kontanter i fickorna. Den gör också att ungdomar kan skicka eller ta emot pengar från andra Seqr-användare när de är hemma eller utomlands, i hela världen, utan kostnad, säger Peter Fredell, VD för Seamless.

Appen är enkel att använda och hjälper ungdomar att hantera sin ekonomi på ett ansvarsfullt sätt. Betalningsloggen i appen samlar alla inköp och kvitton så att Seqr Go!-användarna (och deras föräldrar) kan hålla koll på deras köp i realtid.

Appen är ett säkert alternativ till kontanter eller kort och är snabb och enkel att komma igång med. Det enda som krävs är namn, födelsedatum, e-postadress och telefonnummer – till skillnad mot den komplicerade och ofta utdragna processen att skaffa ett bankkonto eller kontokort. Seqr Go! ger även ungdomar ett smart sätt att hantera sina inköp och lär dem mer om hur man budgeterar och tar ansvar för sin ekonomi.

Med Seqr Go! kan både barn och deras föräldrar känna sig trygga. Seqr Go!-kontot är ett förbetalt konto som kan fyllas på via överföring från annan Seqr-användare. Inget bankkonto behöver kopplas till Seqr Go!-kontot. Tack vare teknologin med förbetalt saldo kan Seqr Go!-användarna endast spendera de pengar som finns innestående på kontot, vilket innebär att det inte finns någon risk för övertrassering.

Precis som den klassiska Seqr-appen kan Seqr Go! användas kontaktlöst för snabbare och bekvämare betalningar. Det går att blippa överallt där kontaktlösa betalningar godkänns, för närvarande på över 30 miljoner försäljningsställen i hela världen. Seqr Go!-användaren håller bara upp sin telefon mot den kontaktlösa kortterminalen i kassan. För mindre köp krävs ingen PIN-kod, vilket gör det till ett snabbt och enkelt alternativ till kontanter och/eller kort. Seqrs smarta teknologi använder krypterade betalningar, vilket betyder att användarens personuppgifter och transaktioner alltid är säkrade.