Sentor vinner Riksbankens upphandling avseende logghantering
Hem Säkerhet Sentor vinner Riksbankens upphandling avseende logghantering

Sentor vinner Riksbankens upphandling avseende logghantering

Publicerat av: Redaktionen

Sentor har vunnit Riksbankens upphandling avseende leverans av system för logginsamling och logganalys med tillhörande tjänster.

Sentor

Anders Söderström vd på Sentor

Riksbankens upphandling genomfördes enligt ett selektivt förförande om offentlig upphandling vilket innebar att Riksbanken gjorde urval av anbudsansökande leverantörer som bjöds in att lämna anbud.

Fem företag ankom med ansökan om att få lämna anbud och tre av dessa företag lämnade sedermera in skarpa anbud.

Sentors förslag bedömdes vara det förslag som var mest fördelaktigt och vann följdriktigt upphandlingen.

Anders Söderström vd på Sentor, är naturligtvis glad över att företaget får möjlighet att leverera loggtjänster till Riksbanken under en period av 2 år.

–   Att vi vinner Riksbankens upphandling visar att vi har ett konkurrenskraftigt erbjudande. Vi har arbetat hårt för att utveckla vår tjänst till att möta branschers skiftande krav och det här visar att vi vinner mark och är på rätt väg.

Anders fortsätter genom att påminna om att en vunnen upphandling bara är startskottet på vad som följer härnäst.

– Nu ligger vårt fokus på att leverera en bra implementation och tjänst till Riksbanken.

En ledande SIEM-tjänst med övervakning 24/7

För att kunna bedriva ett effektivt IT-arbete behöver man centraliserad loggning för monitorering av loggar och felsökning. På samma sätt behöver man centralt samla sina säkerhetsrelevanta loggar för att kunna monitorera, korrelera och analysera dessa för att upptäcka otillåten/oönskad aktivitet i sina IT-system.

Security Incident and Event Management (SIEM) är samlingsnamnet för system som adresserar detta behov. Sentor anser att alla företag behöver detekterande kontroller och har därför tagit fram ett managerat tjänsteutbud inom SIEM.

Utan SIEM kan man inte upptäcka oönskad aktivitet i sina IT-system. Att inte ha SIEM är jämförbart med att sakna inbrottslarm på sina lokaler, till och med värre eftersom en digital angripare lätt kan undgå upptäckt i nätverk och system utan larm och bevakning. Eftersom all information idag lagras digitalt så innebär det en stor risk att inte ha bevakning av sina loggar.

 Varför ska man ha SIEM som tjänst

Precis som alla andra säkerhetsteknologier så kräver SIEM kontinuerligt arbete för att fungera tillfredställande och leverera nytta och ROI. SIEM ställer stora krav på IT-säkerhetskunskaper och erfarenhet. Sentor har därför utvecklat en tjänst där vi tar ansvar för allt från kravställning till löpande drift och 24/7-bevakning av loggar och larm. Tjänsten utvecklas tillsammans med kunden för att skräddarsys till dennes behov och krav.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>