SEB och PE Accounting skapar framtidens affärssystem

Nu släpps en integrerad tjänst från PE Accounting och SEB, som låter kunder hantera sina banktjänster på ett helt nytt sätt.

Grundare PE Accounting: Andreas Grantstedt, Jenny Alfvén, Olle Rydqvist, Matthias Hjalmarsson

Kunderna får en komplett ekonomitjänst som visar alla rörliga uppdateringar på bankkontot i realtid och uppdateras både snabbare och mer frekvent än andra lösningar, säger Olle Rydqvist, CEO på PE Accounting.

Redovisning- och banktjänster integreras när PE Accounting inleder samarbete med SEB. Tjänsten förenklar vardagen för företagskunderna, där allt ifrån bokföring, återrapportering, fakturering och transaktioner automatiseras i PE Accountings redovisningssystem. Kunderna kan se alla rörelser som sker på SEB-kontot i realtid och till skillnad från andra tjänster, stödjer den både nationella och internationella transaktioner.

SEB, som är Nordens främsta företagsbank, menar att den nya integrationen är en viktig förutsättning för att följa med i digitaliseringen och möta kundens behov – som håller på att förändras.

– Kunderna vill ha valmöjligheten att effektivisera sina ekonomiprocesser och välja bank och redovisningssystem baserat på hur de fungerar tillsammans. Nu får de en sammanlänkad expertis från två håll som kommer att effektivisera deras banktjänster, säger Fredrik Ljungblad, ansvarig för små- och medelstora företag på SEB i Sverige.

Starka relationer ger ett större kundvärde

För att stärka relationen och öka kundvärdet, har SEB:s rådgivare fått en introduktion i PE Accountings redovisningssystem och PE Accounting har i gengäld fått ta del av SEB:s expertis inom ekonomisk rådgivning och kundbehov.

Tjänsten hjälper både SEB och PE Accounting att stärka kundutbudet och bidrar till att kunderna kan ta sin verksamhet till nästa nivå. PE Accounting är därför stolta över samarbetet, som banar väg för nya möjligheter och som ska göra kundresan mellan redovisning och banktjänster enklare i framtiden.

– SEB har varit på tårna sedan starten av dialogen, vilket visar att de är en företagsbank som vill ligga i framkant och är öppna för förändring. Det är ett historiskt samarbete där en relativt liten aktör och en storspelare möts och vi hoppas kunna utöka samarbetet i framtiden för att skapa ett ökat mervärde för våra nuvarande och potentiella kunder, avslutar Olle Rydqvist på PE Accounting.