SEB accelererar sin digitalisering genom partnerskap med Google Cloud

SEB och Google Cloud tillkännager idag att de har ingått ett strategiskt, långsiktigt partnerskap för att accelerera bankens digitaliseringsresa.

SEB accelererar sin digitalisering genom partnerskap med Google Cloud

SEB kommer att använda Google Clouds innovativa molnteknik, och samarbeta för att skapa banbrytande nya banktjänster för sina kunder.

SEB:s innovationsstudio och nästa generations bankplattform, SEBx, drar redan nytta av Googles infrastruktur- och datamolnteknik, som exempelvis Kubernetes Engine och Cloud SQL. Detta hjälper banken att uppnå större kostnadseffektivitet, flexibilitet, och skalbarhet. Som en del av det utökade partnerskapet som tillkännages idag kommer SEB att använda Google Cloud mer genomgående i hela koncernen för att öka takten i digitaliseringssatsningarna och för att tillhandahålla nya lösningar till sina kunder.

– Detta är ett viktigt steg i SEB:s teknologiska transformation. Tillsammans med Google Cloud kommer vi att påbörja resan till molnet och accelerera vår digitaliseringsplan. Detta partnerskap kommer att möjliggöra användandet av data på ett smartare sätt och skynda på skapandet av nya innovativa lösningar för våra kunder. Google Cloud kommer att vara en nyckelpartner på vår dataresa, både på infrastruktursidan och som världsledande experter inom artificiell intelligens, säger Johan Torgeby, SEB:s vd och koncernchef.

SEB kommer att använda Google Cloud i hela koncernen för att:

  • Skapa innovativa tjänster för privatkunder och företagskunder baserat på data, analys och nya bearbetningstekniker.
  • Förfina riskanalyser med hjälp av Google Clouds skalbarhet gällande beräkningskraft.
  • Vidareutveckla inom området finansiell rapportering genom att använda Google Clouds verktyg för datahantering.
  • Utforska digitala assistenter för att höja kundservicenivån och möjliggöra för SEB:s medarbetare att tillhandahålla mer kvalificerad personlig service till kunder.
  • Samarbeta om nya innovativa produkter och tjänster i syfte att tillhandahålla en bättre användarupplevelse för kunder, som att förse kunder med förbättrad transparens kring hållbarhet och sparerbjudanden baserat på nya datamöjligheter.

– Den finansiella sektorn genomgår en snabb förändring för att möta stigande kundförväntningar. Tillsammans med SEB kommer vi att samarbeta om nya produkter baserat på data, analys och AI vilka kommer att skapa ännu bättre användarupplevelser och transformera sektorn som helhet. Vi är glada över att arbeta med en marknadsledare som SEB, säger Thomas Kurian, vd för Google Cloud.