17 av Sveriges 33 hetaste teknikföretag 2017 från inkubatorer och science parks

Sveriges hetaste teknikföretag utses varje år av Affärsvärlden och Ny Teknik genom 33-listan. 17 av företagen på årets 33-lista utvecklas med eller är alumniföretag hos medlemsorganisationer i Swedish Incubators & Science Parks.

Under tisdagskvällen presenterades Sveriges hetaste teknikföretag för 10:e året i rad på Münchenbryggeriet i Stockholm.17 av Sveriges 33 hetaste teknikföretag 2017 från inkubatorer och science parks 1

Gemensamt för årets alla vinnare är att de alla har utvecklat en innovativ produkt eller tjänst med stor internationell potential som spås förändra spelreglerna i sin bransch. Företagen på 33-listan väljs ut av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden. 17 av dessa utvecklas i eller är alumniföretag från inkubatorer och science parks.

– Det är roligt att hälften av företagen som valts ut av Ny Teknik och Affärsvärlden kommer från inkubatorer och science parks. Det visar på samhällsnyttan dessa innovationsmiljöer skapar när nya innovativa företag får goda förutsättningar för att växa och utvecklas, säger Magnus Lundin, vd Swedish Incubators & Science Parks.

33-listan utsågs av Ny Teknik och Affärsvärlden cirka två veckor innan Swedish Incubators & Science Parks årliga medlemskonferens Sveriges Innovationsriksdag där innovation och näringslivsutveckling står i fokus.

Information om Sveriges Innovationsriksdag
Sveriges Innovationsriksdag arrangeras den 25-26 april i Linköping och Norrköping av Swedish Incubators & Science Parks i samarbete med LEAD, Science Park Mjärdevi och Norrköping Science Park. sverigesinnovationsriksdag.se

Hela listan – företagen på 33-listan från inkubatorer och science parks

1928 Diagnostics – Chalmers Ventures

Againity – LEAD

Aifloo – STING

Biocool – Arctic Business Incubator

Cbot – LEAD

Cind – Science Park Jönköping

Cos Systems – Umivnova

Detectify – STING

Elasisys – Uminova

Emaintenence 365 – Arctic Business Incubator

Epishine – LEAD Incubator

Linkura – LEAD Incubator

Lunalec – Uminova

Mevia – Sahlgrenska Science Park

Sustainalube – Arctic Business Incubator

Swedspot – Innovatum

Unomaly – STING