Hem Nyheter Seavus implementerar PSD2-plattform åt Marginalen Bank

Seavus implementerar PSD2-plattform åt Marginalen Bank

Publicerat av: Redaktionen

Seavus kan stolt meddela en ny höjdpunkt i relationen med en av Sveriges mest kända banker, Marginalen Bank.

Seavus implementerar PSD2-plattform åt Marginalen Bank 3Det svenska IT-konsultbolaget Seavus kommer att implementera sin PSD2-lösning åt Marginalen Bank som SaaS, en molnbaserad version vilken kommer att hanteras fullt ut av Seavus.

Eftersom att Payment Service Directive 2 (PSD2) och Open Banking revolutionerar Europas finansiella industri, har Marginalen Bank som målsättning att uppnå alla PSD2-krav, och samtidigt vara en föregångare inom innovation inom banksektorn. Detta samarbete ger Marginalen möjlighet att ha full kontroll över sin affärsverksamhet, medan Seavus tar fullt ansvar för att hantera PSD2-systemet och servicen.

Som en del av PSD2-lösningen kommer Seavus också att ge TPP (third party providers) full service när det kommer till registrering, godkännande och träning för att få tillgång till bankens API:er.

PSD2-lösningen innehåller även ett administratörsgränssnitt som kan användas av Marginalen för att övervaka TPPs användande av API, möjliggöra eller förhindra specifik API-tillgång, och överse systemets funktion.

Samtidigt kommer Seavus att hjälpa Marginalen Bank att utnyttja fördelarna med PSD2 och generera idéer för nya värdeskapande tjänster för slutkunderna. Seavus arbetar nu för att nå en andra milstolpe i genomförandeprocessen, beräknad att vara klar 14 Juni 2019.

“Seavus PSD2-lösning är designad för en omfattande digital transformation inom banksektorn genom att göra PSD2 till en affärsmöjlighet”, säger Marija Nikova, manager för Banking and Finance-avdelningen på Seavus. “Det är en konfigurerbar och självgående plattform som är enkel att integrera i bankens huvudsakliga API. Den möjliggör tillgång till konton (XS2A) för tredje part, med strikta regler och de bästa säkerhetslösningar”, tillägger hon.

“Vi tror att Seavus kommer vara till stor nytta i vår övergång till Open Banking, med sin snabba service och expertis inom området. Införandet av denna PSD2-lösning är ett steg mot vår digitalisering och vi ser fram emot att se och uppleva resultaten av detta samarbete”, säger Marginalen Bank.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>