SAVR öppnar upp Vanguards fonder för svenska sparare

SAVR blir den första fondplattform att öppet erbjuda Vanguards fonder på den svenska marknaden.

SAVR öppnar upp Vanguards fonder för svenska sparare 1
Daniel Aarenstrup, vd för SAVR.

Detta tack vare en delad vision om att tillhandahålla investerare fonder till så låg kostnad som möjligt. Vanguard är världens näst största fondbolag och förvaltar drygt 5,3 biljoner dollar i globala tillgångar.

Amerikanska Vanguard grundades 1975 och startade då världens första indexfond.

Idag har investmentbolaget över 30 miljoner investerare i cirka 170 länder.

Tidigare har Vanguards fonder endast varit tillgängliga via vissa rådgivare eller som ETF:er men finns nu att investera i provisionsfritt för svenska sparare. Detta via fintechbolaget SAVRs öppna fondplattform.

— Eftersom den svenska fondbranschen är så styrd av provisioner så har ingen nätmäklare tidigare haft incitamenten att ta in Vanguards billiga produkter. Med en provisionsfri modell så kan vi sätta spararnas bästa först och nu äntligen erbjuda svenska investerare några av världens populäraste indexfonder, säger Daniel Aarenstrup, vd för SAVR.

Det var i slutet av 2019 som SAVR lanserade sin nya fondplattform. Företaget erbjuder samma fonder som andra aktörer på marknaden, men upp till halva avgiften. Alla provisioner återbetalas till kunderna och SAVR tar istället 0,09 procent i plattformsavgift.

SAVR öppnar upp Vanguards fonder för svenska sparare 2— Hos Vanguard finns inga intressekonflikter med våra investerare. Våra kunder är alltid vårt huvudfokus. Vanguards hela produkterbjudande är skapat för att ge effektivitet och skalbarhet. Att optimera kostnader är en av våra främsta styrkor, tillsammans med vårt fokus på att erbjuda diversifierade, transparenta och kostnadseffektiva kärnprodukter med långsiktig investeringshorisont. Precis som SAVR vill vi erbjuda våra fonder till lägsta möjliga kostnad för att ge kunderna de bästa förutsättningarna för lyckade investeringar. Vi är mycket glada över att samarbeta med SAVR, säger Cees Bezuijen, Deputy Country Head Benelux and Nordics på Vanguard.