Sara Odelius Andersson förstärker Smart Refills innovationsteam

Allt fler tjänster flyttar från den fysiska världen och in på våra skärmar, inte minst när rådande restriktioner och rekommendationer ruckar på invanda beteenden.

Sara Odelius Andersson förstärker Smart Refills innovationsteam
Sara Odelius Andersson förstärker Smart Refills innovationsteam

Vad kommer digitaliseras härnäst, och hur kommer framtidens digitala lösningar för onlineförsäljning, betalningar, bank och post fungera? Det undersöker innovationsteamet på Smart Refill, som nu förstärks med Sara Odelius Andersson.

Helsingborgsbaserade utvecklingsbolaget Smart Refill har skapat digitala lösningar för onlineförsäljning och betalningar sedan 2006, för bank sedan 2010 och för digital post sedan 2013. Inom alla tre områdena sker just nu en stor ökning av användare, pådrivet av faktorer såsom införandet av EU-direktivet PSD2 som möjliggjort Open Banking, och trenden att handel flyttar till digitala kanaler. Därför förstärker Smart Refill sitt innovationsteam med Sara Odelius Andersson, specialist inom betal- och finansieringslösningar, som rekryterats till bolaget som affärsutvecklare. Sara kommer närmast från Resurs Bank där hon har jobbat i över sju år med kundansvar och affärsutveckling med fokus på betallösningar och kreditkort.

– Behovet, men också möjligheterna, kring flexibilitet inom såväl digitala tjänster som betallösningar har aldrig varit större. Smart Refills betalplattform i kombination med de licenser och certifieringar som företaget har ger möjligheter att skapa digitala tjänster för i princip vilken bransch som helst. Efter att ha jobbat med olika typer av bank- och finansieringstjänster under många år ser jag fram emot att få kombinera detta med innovation av digitala lösningar och samtidigt kunna dela med mig av lång erfarenhet av såväl uppstart som utveckling av samarbeten och partnerskap, säger Sara.

Sara började på Smart Refill 1 oktober och har sedan dess haft dialog med såväl interna som externa parter:

– Många organisationer som vi är i kontakt med har en god vision om vad de vill erbjuda sin målgrupp, men saknar erfarenhet och kunskap om hur digitala verktyg kan förverkliga idén. Vi brinner för att hitta konkreta lösningar på komplexa problem kopplade till betalningar, bank och post. För att kontakta oss räcker det med att man har en idé, en utmaning eller en möjlighet som man vill utforska. Tillsammans kan vi vrida och vända på problemet och lära oss. Ibland leder det till ett konkret partnerskap längre fram, ibland inte. Oavsett är vår dörr alltid öppen för dem som vill prata om framtidens digitala lösningar.

Smart Refills VD, Henric Ungh, kommenterar rekryteringen:

– Det finns gott om out-of-the-box-lösningar för digitala betalningar och banktjänster. Men många företag och branscher har betydligt mer komplexa behov än så, och behöver en partner som kan stödja dem i det. Vi har en högpresterande betalplattform som grundstomme, och har möjlighet att anpassa flöden, funktionalitet, gränssnitt och integrationer för att möta kundernas utmaningar. Genom rekryteringen av Sara har vi fått ett mycket bra tillskott av kunskap och erfarenhet till teamet, och en lagspelare som kommer kunna göra stor skillnad för såväl kunder som kollegor.