Sänk arbetsgivaravgiften till 10.21% för upp till 20 anställda resten av 2021
Hem politik Sänk arbetsgivaravgiften till 10.21% för upp till 20 anställda resten av 2021

Sänk arbetsgivaravgiften till 10.21% för upp till 20 anställda resten av 2021

Publicerat av: Redaktionen

Efter en tid med krångliga stöd och stöd som inte är anpassade efter de olika branscherna så måste nu småföretagarna i landet få lite andrum.

Sänk arbetsgivaravgiften till 10.21% för upp till 20 anställda resten av 2021

Den stödåtgärd som fick absolut bäst genomslagskraft under våren 2020 var den sänkta arbetsgivaravgiften.

Småföretagarnas Riksförbund föreslår därför för att detta ska återinföras under resten av 2021, med förändringen att man endast betalar ålderspensionsavgift på 10,21% för upp till 20 anställda och en lönesumma på 30 000 kronor per månad.

Vi uppmanar alla som håller med om detta förslag att skriva under den namninsamling vi tagit fram i uppropet Gör om – Gör Rätt, utan landets småföretagare stannar Sverige!

Mellan 1 mars till 30 juni 2020 sänktes arbetsgivaravgiften till 10.21% för upp till 30 anställda per företag. Den minskade avgiften gav en skattelättnad på 5300 kronor per månad och anställd vilket i pandemitider var ett mycket välbehövligt stöd för framförallt småföretag. Jämfört med andra stödåtgärder som har varit krångliga att förstå, ansöka om och framförallt få utbetalda var den tillfälligt sänkta arbetsgivaravgiften relativt enkel och direkt.

Sänkt arbetsgivaravgift gav en direkt effekt för de minsta företagens likviditet och kostnadsläge. Jobb kunde behållas och samtidigt skapades till viss del nya jobb, trots läget med omfattande pandemi och tuffa restriktioner. Bland landets småföretagare är detta den reform som varit mest efterfrågad. Stödpaketen och regeringens arbete under Coronapandemin 2020 och 2021 har inte fungerat så som man önskat och med tanke på den otroliga press företagen stått, och står, inför. När företagare tvingas belåna hus och hem för att kunna betala ut löner till sina anställda, medan man själv får stå oavlönad, så är det inte mer än rätt att återinföra den enda stödåtgärd som visat sig fungera.

Genom att sänka arbetsgivaravgiften så att man endast betalar ålderspensionsavgift på 10,21% för upp till 20 anställda för en lönesumma på upp till 30 000 kronor per månad skapas de ekonomiska förutsättningar som behövs för att kunna påbörja den återstart av landet som alla längtar efter och som landets ekonomi så väl behöver.

Det är nu upp till landets styrande politiker huruvida de vill se ett företagskraftigt Sverige igen och huruvida de vill ge den stöttning som småföretagare efterfrågar eller inte. Vill du visa ditt stöd för förslaget och anser, precis som vi, att detta är en snabb och effektiv väg att gå för att låta våra småföretagare andas ut och samtidigt gynna framtida välfärd, skriv under vårt upprop Gör om – Gör Rätt, utan landets småföretagare stannar Sverige!

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>