Hem Event Samsung visar upp den senaste tekniken som formar framtidens uppkopplade hem

Samsung visar upp den senaste tekniken som formar framtidens uppkopplade hem

Publicerat av: Redaktionen

Under dagens presskonferens på IFA-mässan i Berlin visade Samsung upp den senaste tekniken som formar framtidens uppkopplade hem.

Samsung visar upp den senaste tekniken som formar framtidens uppkopplade hem 4Med en stor satsning på bland annat AI och IoT, tar Samsung ytterligare ett steg mot sin långsiktiga vision om att erbjuda teknik som förenklar, underhåller och förbättrar konsumenternas liv och vardag.

– Samsungs unika position gör det möjligt att erbjuda våra kunder ett komplett utbud av den senaste AI och IoT-tekniken med produkter och tjänster som innefattar TV, skärmar, ljud, hemelektronik och mobiler, säger HS Kim, President och CEO, Consumer Electronics Division, Samsung Electronics.

QLED 8K

Samsung fortsätter att revolutionera marknaden för bildskärmar, nu med sin nya Q900R QLED 8K TV, med 8K AI Upscaling. Samsung QLED 8K TV kommer i tre skärmstorlekar (65″, 75″ och 85″) med flera funktioner som är redo för HDR 8K och alltsammans kontrolleras av den nya Quantum Processorn med 8K. Samsung QLED 8K TV kommer att finnas tillgänglig i butik med start i början av oktober.

Samsung The Wall

En Micro LED-skärm inriktad mot företagskunder. Med den smarta displaydesignen är skärmen fullt anpassningsbar vilket ger användarna frihet att anpassa skärmen till allt från en hotell-lobby, till ett museum eller en butik. Dessutom innehåller The Wall en bredare färgomfattning och låg reflektion vilket gör det möjligt att producera mörka svarta scener med precision och fantastisk kontrast. The Wall finns redan nu tillgänglig i Europa för beställningar.

Soundbars i samarbete med Harman Kardon

Samsung presenterar även HW-N960 och HW-N860 premium soundbars i samarbete med Harman Kardon. Produkterna är designade för att stödja Dolby Atmos och DTS: X för en fördjupad, objektbaserad ljudmiljö. HW-N960 har en inbyggd trådlös subwoofer och bakre trådlösa högtalarsatser för 7.1.4 kanalljud, det största antalet kanaler som för närvarande finns i en soundbar. HW-N860, en mer förenklad version av HW-N960, har en 5.1.2-kanal med en huvudenhet och högtalare.

The Frame i ny storlek

Slutligen har Samsungs sortiment för The Frame också utvidgats till att inkludera en ny 49-tums modell som nyligen introducerades i Europa, vilket ger TV-användare ännu fler alternativ att välja mellan när man väljer en premium-TV. Nya funktioner som t.ex. Easy Discovery och Slideshow, ger ännu större tillgång till världsberömda artister och museer. Fler än 850 konstverk finns tillgängliga genom Art Store och The Frame fortsätter att fungera som en port till globala mästerverk som Tate, Van Gogh-museet, Berlins stadsmuseum, Uffizi-galleriet och Victoria & Albert-museet. De nya modellerna kommer även med One Invisible Connection, en optisk kabel där strömmen går genom en sömlös ledning, vilket ger användarna större frihet att bestämma var och hur de placerar TV:n i hemmet.

Samsung tar extern lagring till en ny nivå med bärbara SSD X5

Samsung Portable SSD X5 är den första NVMe-baserade bärbara SSD-enheten (Solid State Drive) som tar prestanda och tillförlitlighet för externa lagringslösningar till en ny nivå. Nya X5 bygger på Thunderbolt 3-teknik med en exceptionell hastighet i en kompakt och slitstark formfaktor, som gör den till en ideal bärbar lagringsenhet för innehållsskapare och professionella användare inom IT. X5 kommer finnas i butik från och med den 3 september 2018.

Framtidens innovationeri hemmet

Det moderna livet ställer högre krav på tekniken där hushållsapparater fungerar som assistenter med fler funktioner än tidigare. Samsung möter konsumenternas efterfrågan med ett utbud av avancerade AI- och IoT-lösningar. Family Hub-kylskåpet är utrustat med en stor pekskärm med kontrollpanel som gör det möjligt att styra anslutna enheter inklusive enheter från tredje part. Bixby och Voice ID gör det möjligt för användarna att få skräddarsydd och personlig information och med Family Hubs Meal Planner kan kylskåpet hjälpa konsumenterna att planera måltider genom att rekommendera recept.

Ugnen Dual Cook Flex förenklar matlagning och varierande kostbehov. Med sin flexibla dörr och dual-cook-funktion kan användarna tillgodose varje familjemedlems behov. Med matlagningsguiden kan konsumenterna få rekommendationer om vilken av ugnsfacken som ska användas baserat på livsmedelsingredienser och typ av matlagning.

Den moderna tvättmaskinen Quick Drive kan tvätta kläderna på halva tiden utan att kompromissa med tvättresultatet. Dessutom används AI-teknik som exempelvis Q-ratorsystem för att underlätta för konsumenten att tvätta rätt och effektivt samtidigt som Laundry Planner minimerar tiden ytterligare genom att tillåta användaren att starta och stoppa tvätten enligt önskat schema.

Galaxy Watch med 4G och förbättrad batteritid

Nya Galaxy Watch som presenterades under Unpacked i New York visas upp närmare under IFA. Klockan liknar till utseendet en traditionell klocka men är utrustad med smart teknik. Nya Galaxy Watch har en förbättrad batterilivslängd på upp till 80+ timmar som eliminerar behovet av daglig laddning. Genom 4G-anslutning kan användare av Galaxy Watch också fortsätta vara anslutna utan att vara bundna till en smartphone. För att möta konsumenternas efterfrågan och medvetenhet kring välbefinnandet finns även funktioner som stresshantering, sömnanalys och andningsövningar som ska hjälpa användarna att hålla fokus.

Galaxy Note 9

På IFA presenterade Samsung även det senaste tillskottet i Note-familjen med Galaxy Note9. Den nya Galaxy Note9, som laserades tidigare i augusti i New York, bygger vidare på Note-seriens grundstenar med ännu bättre prestanda, en ny S Pen som för första gången är ansluten till telefonen och Samsungs smartaste kamera någonsin. Galaxy Note9 kommer i två versioner för interna lagringsmöjligheter – både som 128GB och 512GB, med möjlighet att lägga till ett microSD-kort.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>