Hem Säkerhet Samarbete kring bankomatsäkerhet – Trend Micro och Europol

Samarbete kring bankomatsäkerhet – Trend Micro och Europol

Publicerat av: Redaktionen

Trend Micro och Europols europeiska center för cyberbrottslighet (EC3) släpper idag en omfattande rapport.

Samarbete kring bankomatsäkerhet - Trend Micro och Europol 3Om det nuvarande tillståndet för den växande problematiken kring så kallade bankomatvirus – Cashing in on ATM malware, som beskriver både fysiska och nätverksbaserade skadliga programangrepp på bankomater.

Bankomatvirus har utvecklats från att tidigare krävt fysisk åtkomst för att infektera maskinerna, till att idag framgångsrikt kunna angripa bankerna via nätverksbaserade attacker. Rapporten går till botten med nya attacker i syfte att stjäla både pengar och kreditkortsuppgifter från bankomaterna. Dessa attacker riskerar inte bara att blottlägga personuppgifter och stora summor pengar, utan sätter också bankerna i en svår sits i relation till lagar och förordningar vad gäller hantering av personuppgifter.

– Idag är det en svår ekvation för företag att både skydda sig mot de ständigt nya hot som kommer och samtidigt uppdatera sina rutiner för att hela tiden gå i takt med de regulatoriska kraven, säger Johan Jarl, it-säkerhetsexpert på Trend Micro i Sverige. Att vi samverkar med en organisation som Europol skapar intressanta synergieffekter i form av både kunskap och resurser som kommer banker och andra organisationer till del i både Sverige och Europa.

Förutom den offentliga rapporten i sin helhet, finns även en version med begränsad utgåva avsedd speciellt för brottsbekämpande myndigheter, finansinstitut och it-säkerhetsbranschen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>