Hem Fastigheter SaaS-bolaget PlanRadar slog rekord 2020 trots coronakris

SaaS-bolaget PlanRadar slog rekord 2020 trots coronakris

Publicerat av: Redaktionen

Österrikiska Saas-bolaget PlanRadar, som erbjuder en digital lösning för kommunikation och dokumentation av bygg- och fastighetsprojekt, etablerade sig i Sverige hösten 2020.

SaaS-bolaget PlanRadar slog rekord 2020 trots coronakris 2

Ibrahim Imam and Sander van de Rijdt Planradar

Trots ett utmanande marknadsläge till följd av coronapandemin fördubblade företaget sin försäljning jämfört med föregående år. Förutom i Sverige öppnade PlanRadar nya kontor i Ryssland, Polen, Rumänien, Frankrike, Spanien, Italien och Nederländerna.

– Coronakrisen har visat vikten av digitala verktyg är, särskilt i sådana exceptionella situationer. Åtkomsten till vår lösning ökade från tolv miljoner dagligen till 14 miljoner i mitten av april i början av mars före pandemin. Vi har nu en daglig användning på över 20 miljoner åtkomster, säger Ibrahim Imam, medgrundare och Co-CEO på PlanRadar.

PlanRadar är nu verksamt i 46 länder över hela världen. Antalet kunder ökade 2020 markant till över 10 000, med 80 000 användare som utnyttjar programvaran för olika uppgifter inom bygg- och fastighetsbranschen.

Företagets strategi är att fortsätta sin tillväxt 2021 och vidareutveckla sin produkt med nya funktioner. I mars 2020 avslutande PlanRadar en finansieringsrunda som gav över 30 miljoner euro och därmed tillräckligt med kapital för att ytterligare stärka företagets marknadsnärvaro. PlanRadar har idag cirka 150 medarbetare.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>