SaaS-bolaget PlanRadar slog rekord 2020 trots coronakris

Österrikiska Saas-bolaget PlanRadar, som erbjuder en digital lösning för kommunikation och dokumentation av bygg- och fastighetsprojekt, etablerade sig i Sverige hösten 2020.

SaaS-bolaget PlanRadar slog rekord 2020 trots coronakris 1
Ibrahim Imam and Sander van de Rijdt Planradar

Trots ett utmanande marknadsläge till följd av coronapandemin fördubblade företaget sin försäljning jämfört med föregående år. Förutom i Sverige öppnade PlanRadar nya kontor i Ryssland, Polen, Rumänien, Frankrike, Spanien, Italien och Nederländerna.

– Coronakrisen har visat vikten av digitala verktyg är, särskilt i sådana exceptionella situationer. Åtkomsten till vår lösning ökade från tolv miljoner dagligen till 14 miljoner i mitten av april i början av mars före pandemin. Vi har nu en daglig användning på över 20 miljoner åtkomster, säger Ibrahim Imam, medgrundare och Co-CEO på PlanRadar.

PlanRadar är nu verksamt i 46 länder över hela världen. Antalet kunder ökade 2020 markant till över 10 000, med 80 000 användare som utnyttjar programvaran för olika uppgifter inom bygg- och fastighetsbranschen.

Företagets strategi är att fortsätta sin tillväxt 2021 och vidareutveckla sin produkt med nya funktioner. I mars 2020 avslutande PlanRadar en finansieringsrunda som gav över 30 miljoner euro och därmed tillräckligt med kapital för att ytterligare stärka företagets marknadsnärvaro. PlanRadar har idag cirka 150 medarbetare.