Näringslivsprofiler förvärvar GoldPen – vill skapa internationellt SaaS-bolag i världsklass
Hem Förvärv Näringslivsprofiler förvärvar GoldPen- de vill skapa internationellt SaaS-bolag i världsklass

Näringslivsprofiler förvärvar GoldPen- de vill skapa internationellt SaaS-bolag i världsklass

Publicerat av: Redaktionen

De Malmöbaserade näringslivsprofilerna Sami och Helena Sulieman, som bland annat står bakom Affärsänglarna i Malmö AB, har tillsammans med EQP Capital Partners förvärvat mjukvaruutvecklingsbolaget GoldPen.

Målet är att utveckla företagets fulla potential och bygga ett starkt bolag med relevanta SaaS-lösningar inom bland annat infrastruktur för små till medelstora bolag.

-GoldPen är ett oerhört intressant bolag som har funnits på marknaden i snart trettio år. De har en enorm teknikhöjd och har skapat briljanta SaaS-lösningar till nöjda kunder under alla år.

Näringslivsprofiler förvärvar GoldPen – vill skapa internationellt SaaS-bolag i världsklass

Genom att komplettera deras tekniska kunnande och väletablerade lösningar med vår kunskap och erfarenhet inom finans och affärskunskap, vill vi lyfta bolaget från SuperEttan till Champions League, säger Sami Sulieman, en av huvudinvesterarna i GoldPen.

GoldPen har redan idag en betydande position på marknaden med en stark kundbas. Deras mobila infrastrukturlösningar innefattar bland annat molnbaserade system för parkeringsövervakning och inspektioner och används i dagsläget av över 80 kommuner så väl som privata aktörer.

-Vi tittar efter kassapositiva bolag med potential och en betydande roll inom sina segment runt om i landet. Förhoppningen med förvärvet är att etablera ett starkt bolag med hög skalbarhet. Tillsammans med övriga investerare går EQP Capital Partners in med gedigen kunskap och erfarenhet för att ta GoldPens lösningar vidare och bygga upp ett starkt och konkurrenskraftigt bolag, säger Ali Shirazi, grundare av EQP Capital Partners.

Sami och Helenas bolag och EQP Capital Partners har tillsammans med två ytterligare investerare förvärvat 90 procent av GoldPen. De övriga tio procenten ägs av GoldPens grundare Michael Salovaara och Staffan Berglund som kommer att stanna kvar inom bolaget.

-Sedan 1993 har vi skapat tekniska, mobila lösningar för våra kunder. Nu är det dags att ta nästa steg. Vi är övertygade om att förvärvet kommer att sätta GoldPens lösningar och produkter på kartan, ytterligare vässa vårt erbjudande och ta bolaget vidare till nya höjder, säger Michael Salovaara.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>