Dennie Karlsson från Dustin: ”Så här blir IT-säkerhet lönsamt för företag”
Hem Försäkring Dennie Karlsson från CISO på Dustin: ”Så här blir IT-säkerhet lönsamt för företag”

Dennie Karlsson från CISO på Dustin: ”Så här blir IT-säkerhet lönsamt för företag”

Publicerat av: Redaktionen

Det råder inget tvivel om att bristfällig IT-säkerhet kan bli en kostsam historia för företag.

Men det är inte lika vanligt att använda IT-säkerhet för att skapa mervärde och som en del av affärsmodellen.

Dennie Karlsson från Dustin: ”Så här blir IT-säkerhet lönsamt för företag”

IT säkerhetspodden

För Dustin, som är en ledande onlinebaserad IT-partner med verksamhet i Norden och Benelux, har IT-säkerhet blivit en självklar affärsdrivande funktion som ger avkastning till verksamheten.

– Säkerhet är business, det är en lika självklar del av ett företags digitaliseringsresa som den digitala utvecklingen. Det ska inte bara vara en kontrollfunktion utan något som driver affärer, säger Dennie Karlsson, CISO på Dustin, till IT-säkerhetspodden.

IT-säkerhet har länge setts som ett nödvändigt ont som kostar pengar, och en avskild avdelning på företag vars enda uppgift är att hindra medarbetare och utomstående från att göra fel och orsaka skada. Dennie Karlsson och Dustin har en helt annan syn på IT-säkerhet. Där är IT-säkerheten en självklar del av affärsmodellen, och företaget arbetar efter devisen ”Security is business”.

– Vi måste bygga en gemensam förståelse för att säkerhet och affär hänger ihop, annars kommer vi aldrig att nå en högre digital mognadsgrad. Säkerhet måste vara med när man fattar strategiska beslut i ledningen, säger Dennie Karlsson.

Lyssna på hela intervjun med Dustins Group CISO Dennie Karlsson om hur företag kan göra IT-säkerhet till en affärsdrivande funktion, som till och med ger return on investment, ROI.

  • ”Security is business”, vad innebär det?
  • IT-säkerhet och ROI, hur hänger det ihop?
  • Hur kan företag integrera säkerhet i sin affärsmodell?
  • Hur kan säkerhetsarbetet bli en fördel på marknaden?

IT-säkerhetspodden #158: Affärsdriven IT-säkerhet med Dennie Karlsson, släpps söndag 13 mars, 18:00.

Lyssna på IT-säkerhetspodden på Spotify
Lyssna på IT-säkerhetspodden i Podcaster-appen
Läs mer om IT-säkerhetspodden och lyssna här på alla avsnitt här

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>