Roombler – bli den perfekta värden

Björn Milton, tidigare framgångsrik techentreprenör och uppskattad hotellägare på Gotland, har nu startat Roombler, ett bokningssystem i en app för alla som erbjuder någon typ av uthyrning via plattformar som Airbnb eller driver små hotell och B&B. Roombler hjälper dig att bli den perfekta värden.

ujfq4it6oy62m7cg1uwqDelningsekonomin, med företag som Airbnb och HomeAway, har gjort att vi alla idag kan bli hotellägare, eller kanske snarare värdar. Det är enkelt att välkomna andra till våra städer och in i våra hem och erbjuda ett personligt och mer humant alternativ till de stora hotellkedjorna. Och samtidigt erbjuda en hög standard.

“Roombler är till för den snabbväxande gruppen av hundratusentals människor som ser sig själva som semiprofessionella värdar, men som vill ta hand om sina gäster på bästa möjliga sätt. Från bokning hela vägen till utcheckning och framåt. Och det helst utan att behöva köpa dyr utrustning. Det är därför Roombler är en app som fungerar på din smartphone. Något du redan har i din ficka.”

Björn Milton, som var med och grundade det framgångsrika och nytänkande techföretaget Twingly, sadlade om och byggde upp Hotel Stelor, ett indiehotell på Gotland. Det var då han själv upplevde behovet av Roombler.

“- Det är egentligen ingen skillnad på att hyra ut ditt sommarhus och driva ett mindre hotell. Du vill vara den perfekta värden, det är därför du gör det du gör.”

Appen Roombler hjälper familjer, individer och semesterboenden att administrera bokningar, gästinformation, betalningar och att automatiskt synka bokningar från externa kanaler som booking.com och Airbnb.

När Milton drev Hotel Stelor gjorde han det med passion. Det var en passion som behövde stöd för att ta hand om alla detaljer som gästen kanske aldrig ens såg eller var medveten om, men som tillsammans gav det lilla extra och gjorde vistelsen fantastisk.

“- Struktur och verktyg är inte det första du tänker på när du vill hyra ut din lägenhet eller startar ett hotell. Det är inte det som gör att du vill arbeta med värdskap! Men bakom ridåerna är struktur den magi som tillåter människor att göra det de är bäst på – att vara värdar. Därför bör det finnas en app för detta. Därför skapade vi Roombler.”

Roombler används redan över hela världen. Våra användare erbjuder allt från tält uppe i träden i Kambodja till semesterhus i Australien och boutique-hotell i Sverige.