Rocker lanserar Rocker Touch – Sveriges första biometriska betalkort
Hem IT-Finans TrenderBetalningslösning Rocker AB lanserar Rocker Touch – Sveriges första biometriska betalkort

Rocker AB lanserar Rocker Touch – Sveriges första biometriska betalkort

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar bankutmanaren Rocker betalkort med fingeravtrycks-ID.

Med kortet Rocker Touch blir Rocker först i Sverige och bland de första i världen att erbjuda biometriska kort för konsumenter.

– Som utmanare till storbankerna testar vi hela tiden ny teknik för att utveckla enklare och smartare finansiella tjänster som hjälper konsumenter i vardagen. De biometriska korten är en del av vår strategi att erbjuda smarta betallösningar oavsett plattform. Korten underlättar för konsumenter eftersom man inte behöver slå in eller komma ihåg en PIN-kod vid betalningar längre, säger Andreas Norberg, chef Spara och Betala på Rocker.

Tiotusentals konsumenter i över 13 länder har betatestat biometriska kort och bland dem noteras en kundnöjdhet på 95 procent. I en global marknadsundersökning* uppger 76 procent att de är intresserade av biometriska betalkort och 81 procent är redo att använda sina fingeravtryck för verifikation istället för en pinkod.

– Vi rör oss allt mer mot mobila betalningar men vi ser att det fortfarande är väldigt hög efterfrågan på fysiska betalkort bland våra kunder. Om din mobil laddar ur eller om du tappar den behöver du ett kort för att kunna betala. Dessutom öppnar det biometriska kortet upp för fler möjligheter än att bara använda det som ett betalkort. I framtiden finns alla förutsättningar för att använda kortet för att låsa upp dörren till ditt hem, kontor eller till att starta bilen, säger Andreas Norberg.

Rocker lanserar Rocker Touch – Sveriges första biometriska betalkortKortet är oerhört säkert eftersom auktoriseringen av betalningarna sker via en inbäddad fingeravtryckssensor. Biometrisk data lagras i chippet och lämnar på så sätt aldrig kortet.

– Det finns alltid en risk med koder och lösenord, speciellt om man använder samma på flera ställen, det biometriska avtrycket är otroligt svårt att förfalska. Det är så här betalkort kommer att se ut i framtiden, säger Andreas Norberg.

Det biometriska kortet är en av Rockers premiumprodukter och erbjuds som ett tillval i Rockers växande utbud av finansiella tjänster för privatpersoner.

Rocker Touch är framtaget i samarbete med världsledande korttillverkaren IDEMIA. IDEX Biometrics har levererat den högteknologiska biometriska sensorlösningen. Kortet är certifierat av Visa och Mastercard och kan därmed användas i kortterminaler över hela världen.

– Denna banbrytande lösning möter kundernas behov genom att fungera sömlöst med alla betalterminaler och utan beloppsgräns. Vi är glada över att arbeta med Rocker och IDEMIA för att bidra till smartare och säkrare kortbetalningar för denna innovativa teknologi, säger Catharina Eklöf, Chief Commercial Officer på IDEX Biometrics.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>