Hem Finansröst Riskkapitalbolaget Vitruvian Partners

Riskkapitalbolaget Vitruvian Partners

Publicerat av: Redaktionen

Bitdefender Holding B.V. Bitdefender” eller ”företaget”, en världsledande aktör inom IT-säkerhetsteknik som skyddar mer än 500 miljoner användare världen över, kommunicerar att riskkapitalbolaget Vitruvian Partners förvärvat en minoritetsandel i Bitdefender.

Riskkapitalbolaget Vitruvian Partners 3Uppskattningsvis en minoritetsandel på 30 % från aktieägaren Axxess Capital, som värderar företaget till mer än 600 miljoner dollar.

Investeringen sker efter det att Bitdefender har expanderat sin globala verksamhet och sitt produkterbjudande. Under de senaste åren har Bitdefender skalat upp sin internationella verksamhet, främst genom nya stora företagskunder som hanteras av företagets Enterprise Solutions-huvudkvarter i Santa Clara, CA. Resultatet av expansionen är att 40 % av företagets försäljning nu genereras i USA, en region som är Bitdefenders snabbast växande.

På en global nivå har Bitdefender 1300 anställda som jobbar från nio olika kontor. Därifrån hanterar man kunder i mer än 150 länder och ett nätverk av mer än 7000 återförsäljare och partners.

Förvärvet innebär att Vitruvian Partners blir den näst största aktieägaren i Bitdefender, grundarna Mariuca Talpes och Florin Talpes är fortsatt majoritetsägare. En grupp av privata investerare har en minoritetsandel i företaget.

Deutsche Bank AG, London Branch, har agerat som finansiell rådgivare till Bitdefender och Axxess Capital i den här affären.

Florin Talpes, Bitdefenders grundare och VD säger:

”Den här affären visar vilken snabb tillväxt och internationell expansion företaget gjort för att nu värderas till mer än 600 miljoner dollar.”

”Vitruvian har omfattande erfarenhet från att investera i snabbt växande teknikföretag och vi har deras fulla stöd för den strategi vi jobbar efter för att fortsätta skala upp verksamheten internationellt. Vi genomför omfattande investeringar i våra säkerhetslösningar för företagskunder och i vår verksamhet i USA.”

”Vi kommer att fortsätta att driva vår verksamhet med ett sunt ekonomiskt fokus samtidigt som vi nu kan investera ytterligare med målsättningen att förbättra och utöka vår produktportfölj för att säkerställa att vi kan skydda våra kunder från cyberkriminella.”

Stephen Byrne, Vitruvian Partners, kommenterar:

” Det Bitdefender åstadkommit ligger helt i linje med vad vi letar efter i företag vi vill investera i: ett företag med en stark ledning som jobbar affärsmässigt för att skapa strategiskt värde i sin bransch.”

”Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Florin och hans team för att hjälpa Bitdefender ta nästa steg i sin innovation och expansion.” 

Horia Manda, Managing Partner på Axxess Capital lägger till:

”Vi är stolta över den resa som vi gjort med familjen Talpes där vi gjort Bitdefender till en förstklassig aktör inom IT-säkerhet och nu har produkter som används av privatpersoner och företag världen över. Nu när vi kliver av efter åtta är vi säkra på att med stöd av Vitruvian Partners kommer Bitdefender fortsätta expandera globalt.”

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>