Riksbanken förlänger samarbete med EVRY

Sveriges Riksbank har förlängt sitt nuvarande samarbete med EVRY, ett av Nordens största IT-tjänsteföretag.

Förlängningen innebär att EVRY fortsätter som leverantör av IT-stöd åt Riksbanken i ytterligare två år. Riksbanken, Sveriges centralbank, har valt att förlänga nuvarande avtal med EVRY till och med hösten 2019. Därmed fortsätter EVRY att sköta Riksbankens IT-infrastruktur ytterligare två år.

– EVRY kommer jobba vidare med att säkerställa en långsiktig och trygg tillgång till IT-kompetens och ihop med Riksbanken ska EVRY effektivisera och kontinuerligt genomföra förbättringar av Riksbankens IT-miljö. Tack vare att samarbetet förlängs kommer vi på EVRY fortsätta att leverera modern och säker IT-miljö med hög tillgänglighet, samtidigt som Riksbanken kan behålla fokus på sin kärnverksamhet, berättar Fredrik Almén, Sverigechef på EVRY.

Samarbetet mellan EVRY och Riksbanken har pågått sedan november 2012 och kommer nu fortgå fram till november 2019.

– Vi ser fram emot fortsatt samarbete med Riksbanken och är mycket glada över förtroendet att få vara deras partner i två år till. Riksbanken är en mycket viktig myndighet i Sverige och vi är stolta att kunna leverera smarta digitala lösningar som gör nytta för dem, säger Fredrik Almén.