Riksbanken efterlyser Selma, Jenny och Gustav

Nu är det snart bara en månad kvar tills de äldre 20-, 50- och 1 000-kronorssedlarna blir ogiltiga och än finns det 2,6 miljarder kronor i sedlar kvar ute i samhället.

Därför skickar Riksbanken nu ut en efterlysning på de saknade sedlarna.

Sedan oktober 2015 har sedlar till ett värde av 4,9 miljarder kronor kommit in till  Riksbanken. Men fortfarande har svenska folket 2,6 miljarder kronor eller 57 miljoner stycken sedlar kvar.sedlar-1169

Därför startar Riksbanken nu sin kampanj ”Efterlyst!”. Under de närmaste veckorna kommer kampanjen att synas på stortavlor, i tidningar och i digitala kanaler.

– Vi vill uppmana och engagera hela svenska folket att betala med sina sedlar eller sätta in dem på bankkonto senast den 30 juni. Vi hoppas att budskapet ”Efterlyst!” blir en påminnelse till alla att kika i sina plånböcker och på andra ställen där man kan ha äldre sedlar liggande, säger Ann-Leena Mikiver, kommunikationschef på Riksbanken.

De som fortfarande har äldre sedlar kvar efter den 30 juni 2016 kan sätta in dem på bankkonto till och med den 31 augusti 2016.

Bli påmind via SMS

Om du vill bli påmind om viktiga datum kan du sms:a riksbanken start till 71120. Du kan också ladda ner appen “Kolla pengarna” på Google play eller App Store.
Information om sedel- och myntutbytet hittar du även på vår webbplats, riksbank.se