Resurs Bank och Mastercard digitaliserar plastkortet i helt ny tjänst
Hem IT-Finans Trender Resurs Bank och Mastercard digitaliserar plastkortet i helt ny tjänst

Resurs Bank och Mastercard digitaliserar plastkortet i helt ny tjänst

Publicerat av: Redaktionen

Idag tillkännager Resurs Bank i samarbete med Mastercard lanseringen av Loyo Pay, den första digitala plånboken i Sverige som kan användas för betalningar i alla kanaler.

Som online, i appar och i fysisk butik. Sverige blir först i norra Europa med att erbjuda en betalningstjänst som helt digitaliserar plastkortet genom att integrera Mastercards digitala globala tjänst Masterpass. IT-Finans.se

Resurs Bank har erbjudit Mastercards digitala tjänst Masterpass i Sverige sedan den lanserades i slutet av 2015 och har sedan en tid tillbaka haft NFC-chip på fysiska MasterCard kort. I appen Loyo Pay kombineras Masterpass med NFC-teknik och den digitala tokeniseringsplattformen MDES och gör det möjligt att fullt ut digitalisera plastkortet.

Med Loyo Pay kan man betala snabbt och enkelt på nätet och i appar genom integreringen av Masterpass. Den möjliggör även digitala kortbetalningar i fysisk butik där användaren betalar genom att blippa sin mobil mot betalterminalen. Tjänsten gör det smidigt att shoppa i alla kanaler samtidigt som den använder avancerade säkerhetsmetoder.

”Loyo Pay, är den första riktiga digitala omni-plånboken i Sverige som gör det möjligt att betala med mobilen såväl på nätet som i fysisk butik. Det har länge talats om att mobilen är framtidens plånbok och nu gör vi det till verklighet, och för att verkligen skapa kundnytta håller vi den öppen för kundens samtliga bankkort”, säger Joakim Wallin, Head of Cards på Resurs Bank.

Appen kan genom Masterpass användas för betalning på nätet hos hundratusentals handlare i världen. Den kan också användas för kortbetalning via mobilen i fysisk butik i 77 länder hos 6 miljoner handlare som accepterar kontaktlösa betalningar via NFC-teknik (Near Field Communication). Alla som har ett Mastercard-kort utgivet av Resurs Bank kan använda Loyo Pay för att betala i butik och inledningsvis fungerar denna funktion med Androidtelefoner som har stöd för NFC. Precis som tidigare är Masterpass från Resurs Bank för shopping online fortsatt öppen för alla typer av kort, både Mastercard-kort samt kort från andra varumärken, och kan användas av alla, oavsett vilken bank man har.

”Dagens lansering av en digital plånbok som integrerar Masterpass för shopping i alla kanaler passar in i vår ständigt uppkopplade livsstil där vi som konsumenter förväntar oss en smidig och säker betalningsupplevelse oavsett var vi väljer att shoppa. Utvecklingen av Masterpass representerar både nästa fas i vår digitala infrastruktur samt ett viktigt steg i vår verksamhet”, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på Mastercard Norden och Baltikum.

Den nya tjänsten är baserad på den digitala tokeniseringsplattformen MDES (Mastercard Digital Enablement Service) och tekniken för molnbaserade betalningar MCBP (Mastercard Cloud Based Payments). Loyo Pay har utvecklats i samarbete med PayAir Technologies.

”Resurs Bank och Mastercard är aktörer som ligger i framkant när det handlar om att ge tillgång till nya och enkla metoder för att handla online och i butik. Vi ser fram emot att fortsätta att innovera och leverera nya kundfokuserade lösningar tillsammans med våra partners”, säger Sören Babra, vd och grundare för Payair Technologies.

NFC är en global standard som för kommunikation mellan en betalterminal och ett kort eller annan enhet så som mobiltelefon. Det är ett krav att samtligt terminaler i Europa ska ha stöd för NFC den 1 januari 2020, men redan 1 januari 2017 krävs det att alla nya terminaler i Sverige ska ha stöd för NFC-betalning.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>